r
Nosalty Logó

Banános kalács Takács Krisztitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Banános kalács Takács Krisztitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, és alaposan elkeverjük.
  2. A banánt meghámozzuk és egy kisebb edényben villával összetörjük.
  3. A tejet egy bögrébe kimérjük, hozzáadjuk a tojást, és villával elkeverjük.
  4. Az összetört banánt és a tejjel elkevert tojást hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Mehet bele az élesztő, és elkezdjük dagasztani.
  5. Addig dagasztjuk, amíg szép sima tésztává nem áll össze, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott vajat.
  6. Ezzel együtt további 5-10 percig dagasztjuk, amíg a vaj bele nem olvad a tésztába. Gombócot formázunk a tésztából, és egy tálba átrakjuk. Lefedjük, és 60 percig kelesztjük szobahőmérsékleten.
  7. Ha letelt az idő és a tészta kb. a duplájára megnőtt, kivesszük az edényből. Nem kell lisztezni. Átgyúrjuk a tésztát, nyújtófával átnyújtjuk, majd feltekerjük, és hengert formázunk belőle. A tészta kicsit tapadni fog, nem ragadni, de ne lisztezzük be.
  8. A hengert két részre vágjuk, átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, és lefedve 30 percig kelesztjük.
  9. Ha letelt az idő, újra átnyújtjuk, és hengert formázunk belőle, kb. 25 cm hosszúságban. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, de nem szedjük szét, csak bevágjuk ujjnyi távolságban a hengert, és egymás mellett hagyjuk a szeleteket.
  10. Szépen alányúlunk, és egyben felszedjük, nyugodtan nyomjuk kicsit egymáshoz a szeleteket, de nem fog szétesni.
  11. Kivajazunk egy kenyérsütőformát, és abba rakjuk bele. Ha van két formánk, akkor egymás után csináljuk meg ezt mindkét adag tésztával, ha nincs, akkor csak akkor nyújtsuk át, és formázzuk a másik adag tésztát, ha az első már kisült, és felszabadult a sütőformánk. Újabb 30 percig kelesztjük.
  12. A tetejét tejjel lekenjük, majd kevés kristálycukorral megszórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 160 C fokon 25-30 perc alatt készre sütöjük Ha nem egyenletes a sütő, 20 perc után fordítsuk meg a tepsit.
  14. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Mogyorókrémmel isteni finom, de vajjal, lekvárral is kiváló!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1320
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános kalács Takács Krisztitől
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...