r
Nosalty Logó

Marcipános-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Marcipános-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 382 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1369 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 5468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még pár percig keverjük.
  4. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk.
  5. Vajjal kikent és liszttel meghintett kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot (sűrű massza lesz belőle).
  2. Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.
  3. A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel.

Díszítéshez

  1. A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
  2. A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk, és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
  3. Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket, és ízlés szerint díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 903
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcipános-diós torta
Salamon Csilla 1174 recept

Anyukám születésnapjára készítettem. Nagy volt az öröm :))

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.