Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános csokoládétorta

Marcipános csokoládétorta
Marcipános csokoládétorta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy saját recept. Anyák napjára alkottam meg, csak úgy spontán ötlet alapján. A végeredmény egy isteni finom torta lett. Kicsit munkaigényes, de mivel le kell fagyasztani azért, hogy a krémes felületet betudjuk vonni marcipánnal és csokoládéval, előre is tudunk vele dolgozni.

hozzávalók / 12 adag

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  6. Majd a lisztet is hozzákeverjük. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk.
  7. A forró tejbe keverjük. Hozzáadjuk a megáztatott zselatinlapokat is, és addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk.
  8. A legvégén a 300 g csokit is a meleg krémbe keverjük (olvasztjuk.) Majd teljesen lehűtjük.
  9. Fölhabosítjuk a tejszínt, és a csokoládékrémmel összekeverjük. Rummal izésítjük. Majd a tortalapokat megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. (Nekem egy kevés krém megmaradt, azt a díszítéshez fölhasználtam.)
  10. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Utána a marcipánt összegyúrjuk, és a munkafelületet megszórjuk porcukorral, majd a megfelelő méretre kinyújtjuk, és bevonjuk vele a lefagyasztott tortát.
  11. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg csokis tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük.
  12. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

868
tojás 5 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 130 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 50 g
tej 500 ml
tojássárgája 3 db
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 g
lapzselatin 6 db
tejcsokoládé 300 g
habtejszín 600 ml
rum 2 ek
marcipán 500 g
habtejszín 250 ml
csokoládé 200 g
lapzselatin 2 db