r
Nosalty Logó

Dalmata torta párizsi krémmel töltve

NS
Dalmata torta párizsi krémmel töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

1319
Kalória
18.8g
Fehérje
148.2g
Szénhidrát
76.1g
Zsír
49.1g
Víz
178.2g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
108.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 1319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 13186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    761.1 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1411 mg
  • Foszfor
    4063 mg
  • Nátrium
    2684 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1481.8 g
  • Cukor
    1081 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4434 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1982 micro
Összesen 13186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásokat kettéválaszjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sárgáját is, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, átszitált lisztet. Kézi habverővel alacsony fokozaton összedolgozzuk.
  2. Egy kapcsos kerek tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát margarinnal bekenjük. A piskótatésztát belekanalazzuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a párizsi krémet: 500 mltejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverjük. Amikor már elég forró a tejszín, beletesszük a kikavart kakaót, és a darabokra tördelt csokoládét. A margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, a maradék margarint is hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
  4. A piskótát három lapra szeleteljük. Mindegyik lapot megtöltjük a krémmel. A tortát kívűlről is bekenjük (vékonyan), majd egy fél órára hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínt felverjük, és bekenjük vele a tortát. (Erre azért van szükség, hogy a fondanton ne üssün át a csokoládé.)
  5. A kész tortára rásimítjuk a kinyújtott fondantot, és szépen eldolgozzuk rajta, alul a felesleget körbe levágjuk. Lehet tortasimító lapáttal is dolgozni, azzal még szebb lesz. Végül rárakjuk a tappancsokat és a Dalmata kutyust.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Megrendelésre készítettem ezt a tortát egy kislány szülinapjára. Kaptam egy fotót, hogy milyen tortát szeretnének és Én annak alapján készítettem el. A visszajelzés nagyon pozitív volt, a külleme és az íze alapján is nagy sikert aratott!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek