Dalmata torta párizsi krémmel töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
A kakaós piskótához
-
32g tojásfehérje17 kcal
-
16g tojássárgája52 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A párizsi krémhez
A díszítéshez
-
40g cukorfondant138 kcal
-
3g cukorfondant10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3g marcipán14 kcal
Összesen
1319
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
A kakaós piskótához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A párizsi krémhez
-
400g csokoládé2184 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
700g növényi habtejszín1757 kcal
A díszítéshez
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
30g cukorfondant104 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
30g marcipán139 kcal
Összesen
13186
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
A kakaós piskótához
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A párizsi krémhez
-
11.5g csokoládé63 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
14.3g margarin103 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
50 kcal
A díszítéshez
-
11.5g cukorfondant40 kcal
-
0.9g cukorfondant3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.9g marcipán4 kcal
Összesen
379
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1013.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1319
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.9 g
Zsír
-
Összesen 761.1 g
-
Telített zsírsav 331 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 1782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10137.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1581 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 1411 mg
-
Foszfor 4063 mg
-
Nátrium 2684 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1481.8 g
-
Cukor 1081 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 490.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 503 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 1426 mg
-
Retinol - A vitamin: 4434 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 3295 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1982 micro
Összesen
13186
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
8 db tojásfehérje
-
8 db tojássárgája
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A párizsi krémhez
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg margarin
-
20 dkg cukor
A díszítéshez
-
10 csepp ételfesték
Elkészítés
A kakaós piskótához
- Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásokat kettéválaszjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sárgáját is, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, átszitált lisztet. Kézi habverővel alacsony fokozaton összedolgozzuk.
- Egy kapcsos kerek tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát margarinnal bekenjük. A piskótatésztát belekanalazzuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a párizsi krémet: 500 mltejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverjük. Amikor már elég forró a tejszín, beletesszük a kikavart kakaót, és a darabokra tördelt csokoládét. A margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, a maradék margarint is hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
- A piskótát három lapra szeleteljük. Mindegyik lapot megtöltjük a krémmel. A tortát kívűlről is bekenjük (vékonyan), majd egy fél órára hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínt felverjük, és bekenjük vele a tortát. (Erre azért van szükség, hogy a fondanton ne üssün át a csokoládé.)
- A kész tortára rásimítjuk a kinyújtott fondantot, és szépen eldolgozzuk rajta, alul a felesleget körbe levágjuk. Lehet tortasimító lapáttal is dolgozni, azzal még szebb lesz. Végül rárakjuk a tappancsokat és a Dalmata kutyust.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9345
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Megrendelésre készítettem ezt a tortát egy kislány szülinapjára. Kaptam egy fotót, hogy milyen tortát szeretnének és Én annak alapján készítettem el. A visszajelzés nagyon pozitív volt, a külleme és az íze alapján is nagy sikert aratott!