Nosalty Logó

Dalmata torta párizsi krémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dalmata torta párizsi krémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 13186 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Összesen 379 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    761.1 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1581 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1411 mg
  • Foszfor
    4063 mg
  • Nátrium
    2684 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1481.8 g
  • Cukor
    1081 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4434 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1982 micro
Összesen 13186 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát: a tojásokat kettéválaszjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sárgáját is, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, átszitált lisztet. Kézi habverővel alacsony fokozaton összedolgozzuk.
  2. Egy kapcsos kerek tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát margarinnal bekenjük. A piskótatésztát belekanalazzuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a párizsi krémet: 500 mltejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverjük. Amikor már elég forró a tejszín, beletesszük a kikavart kakaót, és a darabokra tördelt csokoládét. A margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, a maradék margarint is hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
  4. A piskótát három lapra szeleteljük. Mindegyik lapot megtöltjük a krémmel. A tortát kívűlről is bekenjük (vékonyan), majd egy fél órára hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínt felverjük, és bekenjük vele a tortát. (Erre azért van szükség, hogy a fondanton ne üssün át a csokoládé.)
  5. A kész tortára rásimítjuk a kinyújtott fondantot, és szépen eldolgozzuk rajta, alul a felesleget körbe levágjuk. Lehet tortasimító lapáttal is dolgozni, azzal még szebb lesz. Végül rárakjuk a tappancsokat és a Dalmata kutyust.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8918
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Megrendelésre készítettem ezt a tortát egy kislány szülinapjára. Kaptam egy fotót, hogy milyen tortát szeretnének és Én annak alapján készítettem el. A visszajelzés nagyon pozitív volt, a külleme és az íze alapján is nagy sikert aratott!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Erabell! Az ilyen egyszer?, és éppen ezért szép sütiket szeretem. (Már ha nem haragszol meg az egyszer? szóért. Talán a letisztult megfelel?bb lenne.) Semmi fölösleges cicoma... :)) A tappancsnyomokat els? pillantásra dalmata foltoknak néztem. De mindkét variáció jó lehet. Köszönöm az ötletet: Adrien

Törölt felhasználó

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a kedves és dicsér? szavakat!Szerintem is éppen attól szép,mert nincs kicicomázva.Nekem is rögtön elnyerte a tetszésem!:)))

Szilvi617

Nagyon szép lett a torta gratulálok hozzá. :)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm!:)))

Salamon Csilla

Kedves Erabell! Nagyon szép lett a tortád:)Gratulálok:) Üdv:Csilla:)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm!:)))

scarlett69

Nagyon szép a torta, gratulálok. De Hulala helyett használj állati eredet? - nem f?z? - tejszínt. Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Szia!Köszönöm szépen!Az állati eredet? miben különbözik a Hulalától?Gondolom az íze is másabb.Vagy mégis miben másabb?Köszönöm a választ!:)

scarlett69

Megkerestem hogy mib?l dobják össze a Hulalát (még én is elájultam...): "A növényi tejszínt gyakran emlegetik az egyik márkanéven Hulalának. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid." Az állati eredet? viszont csak a következ?ket tartalmazza (a Milli összetev?i): "Összetev?k: tejszín, módosított keményít?, stabilizátor" Mindamellett h az állati eredet? igazi tejszín finomabb, kevesebb nem kívánatos összetev?t tartalmaz. Mostanában még jobban törekszem arra, h legalább itthon a saját készítés? ételek, sütik többé-kevésbé egészségesek legyenek (nem véletlen éltek nagyanyáink sokáig, ennyi készen kapható "szemetet" nem ettek meg). A mottóm "az vagy, amit megeszel"

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Ezután én is meggondolom,hogy milyen tejszínt fogok használni!Köszi még egyszer!:)

FanniBaba10

Ez a legjobb torta, amit valaha sütöttem!! :) A piskótát két adagban sütöttem, így 4 lap lett bel?le, nagyon szuperül mutat, jó magas lett :) https://38.media.tumblr.com/a0d927fbc295a45f4fc5fafbbc0a6bf1/tumblr_nfaw4ufm8I1r2ke1wo1_1280.jpg https://38.media.tumblr.com/6f827b99767d2d3f475647afe3448365/tumblr_nfaw4ufm8I1r2ke1wo2_1280.jpg

vilo

Többször elkészítettem már, és egészen egyszer?en fantasztikus ez a torta! Fenséges a párizsi krém, egyáltalán nem émelyít? az íze, megmarad az étcsoki enyhén kesernyés, mély íze. A krém több, mint 1 liter, tehát jut b?ven a tortára, a rétegek között 1,5 cm vastag a csokiréteg, látványra is fantasztikus. A marcipán kéreg pedig a bónusz az egészen, cukrászmin?ség? tortát lehet sütni a recept alapján. Nagyon hálás vagyok érte, köszönöm, hogy leírtad nekünk Erabell! <3

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A párizsi krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek