Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta BeePoo konyhájából

Csokoládétorta BeePoo konyhájából
Csokoládétorta BeePoo konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta apukám specialitása, és ez volt az első torta, aminek elkészítésében segédkeztem neki. Mondhatni ezen a tortán tanultam meg a sütés alapjait. Örök kedvenc, bárki aki megkóstolja, azt mondja utána, hogy ez lett a kedvenc tortája, és ilyet kér legközelebb. A legjobb benne, hogy nem a megszokott vajas krém van benne, hanem jó sok tejszín. Az eredeti recept Lajos Maritól van, azt alakítottuk, csiszolgattuk és fejlesztettük tökélyre apával. Most megosztom veletek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. 5 egész tojást habosra keverünk 225 g cukorral. Egy mélyebb tálban összekeverünk 150 g lisztet, a rizslisztet, a kakaót, a sütőport, a vaníliás cukrot és apránként a kikevert tojásokhoz adjuk. Alulról felfelé, és nem körkörösen kavarjuk!
  3. Gőzfürdőben felolvasztunk 90 g étcsokoládét, ha langyosra hűlt, a masszához adjuk és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  4. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortaformát, rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. 3 tojássárgáját kikeverünk a maradék liszttel, kristálycukorral, egy csipet sóval. Apránként hozzáöntjük a tejet és gőzfürdőben, állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
  6. A maradék csokoládét felolvasztjuk, szintén gőz fölött, a krémhez adjuk, jól eldolgozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt krémhez adjuk, alulról fölfelé, széles mozdulatokkal dolgozva.
  8. A tortalapokat 3 egyenlő vastagságú lappá vágjuk. A lapokat megkenjük krémmel, úgy , hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszíteni bármivel lehet: tortadara, színes cukor, mandula, krokant. Nagyon-nagyon finom! Fogyasztásig, kb 4-5 óráig a hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés csokitorta, csupa-csoki-torta, csokitorta rizsliszttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
cukor 225 g
étcsokoládé 90 g
finomliszt 150 g
rizsliszt 75 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
tojás 5 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 2 csomag
1 csipet
vaj 1 tk
habtejszín 6 dl
cukor 75 g
étcsokoládé 210 g
tej 2.3 dl
finomliszt 20 g
tojás 3 db
vaj 1 tk