r
Nosalty Logó

Szilveszteri marcipántorta

Olaszné Anci
Szilveszteri marcipántorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

929
Kalória
16.9g
Fehérje
98.8g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
60.4g
Víz
180g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
73.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 4649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból elkészítjük a piskótát. Egy 20 cm átmérőjű formában 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. Megfőzzük a pudingot, lehúzzuk a tűzről, még melegen belekeverjük a citromhéjat, apródonként elkeverjük benne a vajat. Citromlevet ízlés szerint adunk hozzá, ha szükséges, még porcukorral édesítjük.
  3. Hagyjuk kihűlni. Három részre vágjuk a piskótát, és betöltjük a kihűlt krémmel úgy, hogy egy kevés jusson a külsejének a körbekenésére (nem kell vastagon, csak könnyebben ragad rá a marcipán). Lehűtjük.
  4. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, bevonjuk vele a megtöltött tortát.
  5. A maradék marcipánt tetszés szerint színezzük, és a színes marcipánokkal megdíszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20

Szilveszterezni hívtak a barátaink, és megbeszéltük, hogy ki mit készítsen, hogy nehogy feleslegesen a bőség zavarába essünk. Még a karácsonyi ebédeket sem hevertük ki, -gondolom ezzel nem vagyunk egyedül-, napok óta nem igazán vagyunk éhesek. Szilveszter estére a Piroska kakaós-tejfölös-mézes süteményét választottam, meg ezt a tortát készítettem el, amit próbáltam szilveszteri hangulatúra díszíteni. A rétest majd együtt sütjük meg, úgyis ráérünk egész éjszaka, és úgyis a sütés-főzés lesz a témánk (ez mindig így szokott lenni). Ezzel a tortával kívánok minden kedves szakácstársamnak finom receptekben gazdag, Békés, Boldog Új Esztendőt!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek