r
Nosalty Logó

Szilveszteri marcipántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Szilveszteri marcipántorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 929 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 929 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 4649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból elkészítjük a piskótát. Egy 20 cm átmérőjű formában 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. Megfőzzük a pudingot, lehúzzuk a tűzről, még melegen belekeverjük a citromhéjat, apródonként elkeverjük benne a vajat. Citromlevet ízlés szerint adunk hozzá, ha szükséges, még porcukorral édesítjük.
  3. Hagyjuk kihűlni. Három részre vágjuk a piskótát, és betöltjük a kihűlt krémmel úgy, hogy egy kevés jusson a külsejének a körbekenésére (nem kell vastagon, csak könnyebben ragad rá a marcipán). Lehűtjük.
  4. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, bevonjuk vele a megtöltött tortát.
  5. A maradék marcipánt tetszés szerint színezzük, és a színes marcipánokkal megdíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2473
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Ajánló

Én a díszítéshez pezsgős üveget, szerencse malacot és szerpentint készítettem, de ez bármi más is lehet, egyéni ízlés dolga. B. U. É. K.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszteri marcipántorta
Olaszné Anci 191 recept

Szilveszterezni hívtak a barátaink, és megbeszéltük, hogy ki mit készítsen, hogy nehogy feleslegesen a bőség zavarába essünk. Még a karácsonyi ebédeket sem hevertük ki, -gondolom ezzel nem vagyunk egyedül-, napok óta nem igazán vagyunk éhesek. Szilveszter estére a Piroska kakaós-tejfölös-mézes süteményét választottam, meg ezt a tortát készítettem el, amit próbáltam szilveszteri hangulatúra díszíteni. A rétest majd együtt sütjük meg, úgyis ráérünk egész éjszaka, és úgyis a sütés-főzés lesz a témánk (ez mindig így szokott lenni). Ezzel a tortával kívánok minden kedves szakácstársamnak finom receptekben gazdag, Békés, Boldog Új Esztendőt!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek