r
Nosalty Logó

Manti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Manti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 3567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10765.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    7558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tálalás

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat felverjük a sóval, hozzáöntjük a vizet, ezzel keverjük el, majd fokozatosan szórjuk hozzá a lisztet, és egy félkemény tésztát gyúrunk. Fontos, hogy a tészta egynemű legyen, tehát gyúrjuk csak, amíg ezt elérjük. A tésztát fóliával letakarjuk, 15-20 percre félretesszük.
  2. A pihentetés alatt elkészítjük a húsos tölteléket. A darált húshoz adjuk az apró lyukú reszelőn reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Lisztezett deszkán, a sodrófára tekerve vékonyra nyújtjuk őket. Egy gombóc egy átlagos gyúródeszkát majdnem beterít.
  4. A kinyújtott tésztát kicsi négyzetekre vágjuk. A húsos masszából teszünk mindegyikre, majd félbehajtjuk, és az ujjunkkal összenyomjuk őket. Ügyeljünk arra, hogy a batyucskáink ne legyenek nagyobbak, mint egy dobókocka.
  5. Forrásban lévő, sós vízben 10-15 perc alatt készre főzzük az apró batyukat.
  6. Tálalásnál a töltött tésztára kanalazzuk a reszelt fokhagymával elkevert joghurtot, és a paprikás olvasztott vajjal locsoljuk meg.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 146
  • Össznézettség: 10957
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Ajánló

Ihatjuk mellé a törökök víz hozzáadásával fehérré váló rakiját, gyerekeknek egy pohár ayran a jó választás hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Manti
NapsütötteVidékünkön 166 recept

A manti a törökök darált húsos keverékkel töltött, apró tésztabatyucskája. Tálalhatjuk fokhagymás török joghurttal és paprikapelyhes vajjal, de ha a hazai ízeket kedveljük jobban, tejfölt is tehetünk rá.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.