r
Nosalty Logó

Körtével sült csirkemell kéksajt mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Körtével sült csirkemell kéksajt mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 2367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5159.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk,elősütjük, majd egy hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük a szeleteket.
  2. A körtéket 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk (nem szükséges kimagozni), majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük mindkét oldalukat, amiben a húst is elősütöttük.
  3. A meggrillezett körteszeleteket ráhelyezzük a húsokra (én nem szoktam köztük helyet hagyni, szépen befedik az összes húst).
  4. Elkészítjük a mártást. Világos rántást készítünk:felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, majd kis lángon folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Ha besűrűsödött, apránként felengedjük a tejjel, majd belemorzsolunk 50 g kéksajtot. Addig kevergetjük, míg egy enyhén sűrű, picit folyós keveréket nem kapunk. (Ha több mártást szeretnénk, akkor nyugodtan önthetünk hozzá még tejet, de itt is figyeljünk a megfelelő állag elérésére.)
  5. A kész mártást ráöntjük a körték tetejére.
  6. Extra lépésként készíthetünk egy"utolsó réteget" krumplipüréből. Ezzel akár az egész mártásos réteget befedhetjük, de körbe is halmozhatjuk az edény szélén (ahogy a képen is látszik).
  7. A legfelső rétegre vagy rászeljük vagy rámorzsoljuk a megmaradt 100 g kéksajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a püré a tetején elkezd barnulni (püré nélkül nagyjából 25-35 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3404
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főiskola 2. félévében ételkészítés órán ez volt az egyik étel, amit el kellett készítenünk. Isteni finom, ez volt az eső étel, amit a testvéreim gyerekei közül mindegyiknek ízlett (a kéksajt ellenére is).

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...