Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtével sült csirkemell kéksajt mártással

Körtével sült csirkemell kéksajt mártással
Körtével sült csirkemell kéksajt mártással
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főiskola 2. félévében ételkészítés órán ez volt az egyik étel, amit el kellett készítenünk. Isteni finom, ez volt az eső étel, amit a testvéreim gyerekei közül mindegyiknek ízlett (a kéksajt ellenére is).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

A tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd egy hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük a szeleteket.
  2. A körtéket 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk (nem szükséges kimagozni), majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük mindkét oldalukat, amiben a húst is elősütöttük.
  3. A meggrillezett körteszeleteket ráhelyezzük a húsokra (én nem szoktam köztük helyet hagyni, szépen befedik az összes húst).
  4. Elkészítjük a mártást. Világos rántást készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, majd kis lángon folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Ha besűrűsödött, apránként felengedjük a tejjel, majd belemorzsolunk 50 g kéksajtot. Addig kevergetjük, míg egy enyhén sűrű, picit folyós keveréket nem kapunk. (Ha több mártást szeretnénk, akkor nyugodtan önthetünk hozzá még tejet, de itt is figyeljünk a megfelelő állag elérésére.)
  5. A kész mártást ráöntjük a körték tetejére.
  6. Extra lépésként készíthetünk egy "utolsó réteget" krumplipüréből. Ezzel akár az egész mártásos réteget befedhetjük, de körbe is halmozhatjuk az edény szélén (ahogy a képen is látszik).
  7. A legfelső rétegre vagy rászeljük vagy rámorzsoljuk a megmaradt 100 g kéksajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a püré a tetején elkezd barnulni (püré nélkül nagyjából 25-35 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 965
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NaNiAn

Mióta szakács: 2012.07.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

körtés csirke, gyümölcsös csirkés egytál, csirkemell körtével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

-NaNiAn-
NaNiAn / -NaNiAn- Fri, 2012-08-03 16:42

Kedves Koszider!
Bármelyik réteg tetejére tördelheted, vagy akár szeletelheted is. Én általában a legfelső rétegre tördelem.

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2012-08-03 20:21

Köszi! Csak azért kérdeztem, mert kimaradt az elkészítésből, hogy hova kerül a több sajt.
Koszider

587
csirkemell filé 1 db
körte 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 100 g
finomliszt 3 evőkanál
tej 1.5 dl
kéksajt 50 g
burgonyapüré 15 dkg
kéksajt 100 g
citrom 0.5 db
kakukkfű 3 szál