Körtével sült csirkemell kéksajt mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
200g körte103 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
25g vaj179 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g kéksajt44 kcal
A tetejére
-
38g burgonyapüré42 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
A díszítéshez
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
800g körte410 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
100g vaj717 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g kéksajt177 kcal
A tetejére
-
150g burgonyapüré170 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
A díszítéshez
Összesen
2367
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
13.1g csirkemellfilé16 kcal
-
46.7g körte24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
5.8g vaj42 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
2.9g kéksajt10 kcal
A tetejére
-
8.8g burgonyapüré10 kcal
-
5.8g kéksajt21 kcal
A díszítéshez
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5159.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1303 mg
-
Nátrium 2392 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.2 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1087 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 641 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
2367
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 db csirkemellfilé
-
4 db körte
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
100 g vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1.5 dl tej
A tetejére
-
15 dkg burgonyapüré
-
100 g kéksajt
A díszítéshez
-
3 szál kakukkfű
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk,elősütjük, majd egy hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük a szeleteket.
- A körtéket 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk (nem szükséges kimagozni), majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük mindkét oldalukat, amiben a húst is elősütöttük.
- A meggrillezett körteszeleteket ráhelyezzük a húsokra (én nem szoktam köztük helyet hagyni, szépen befedik az összes húst).
- Elkészítjük a mártást. Világos rántást készítünk:felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, majd kis lángon folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Ha besűrűsödött, apránként felengedjük a tejjel, majd belemorzsolunk 50 g kéksajtot. Addig kevergetjük, míg egy enyhén sűrű, picit folyós keveréket nem kapunk. (Ha több mártást szeretnénk, akkor nyugodtan önthetünk hozzá még tejet, de itt is figyeljünk a megfelelő állag elérésére.)
- A kész mártást ráöntjük a körték tetejére.
- Extra lépésként készíthetünk egy"utolsó réteget" krumplipüréből. Ezzel akár az egész mártásos réteget befedhetjük, de körbe is halmozhatjuk az edény szélén (ahogy a képen is látszik).
- A legfelső rétegre vagy rászeljük vagy rámorzsoljuk a megmaradt 100 g kéksajtot.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a püré a tetején elkezd barnulni (püré nélkül nagyjából 25-35 perc).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3404
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A főiskola 2. félévében ételkészítés órán ez volt az egyik étel, amit el kellett készítenünk. Isteni finom, ez volt az eső étel, amit a testvéreim gyerekei közül mindegyiknek ízlett (a kéksajt ellenére is).