r
Nosalty Logó

Mandulás tekercsek La fée de cuisine konyhájából

La fée de cuisine
Mandulás tekercsek La fée de cuisine konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

1161
Kalória
26.5g
Fehérje
124g
Szénhidrát
65.3g
Zsír
31.6g
Víz
60g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 1161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 6974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    391.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8973.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2316 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    1205 mg
  • Foszfor
    3857 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.1 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 6974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és a vajat, amit jól elmorzsolunk. Ezt követően beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, és jól összegyúrjuk.
  2. A tésztánkat négy egyenlő részre próbáljuk meg elosztani, amiket jól meglisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságú kör alakú lapokká sodrunk. Erre kerül rá a mandulás töltelékünk, amit egy kés segítségével egyenletesen eloszlatunk a tésztán. A tésztánkat egyenlő nagyságú cikkelyekre szeleteljük.
  3. A tekerést a szélesebb végétől kezdjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt kisütjük.
  4. Még melegen porcukorba forgatjuk.

Tészta

  1. A mandulát, a cukorral és a citrom reszelt héjával elkezdjük forralni, a tejet lassanként adagoljuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sötétebb színű nem lesz.
  2. Amikor kész, hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mézeskalács oldalán talált recept mintájára készítettem.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek