r
Nosalty Logó

Rugelach Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rugelach Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 5267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 447 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát robotgépben összegyúrjuk, folpackban egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Másnap 4 részre osztva, alaposan kilisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott olajos maggal, meghintjük kevés fahéjjal (az eredeti recept még kristálycukrot is ad hozzá), majd feltekerjük a tésztát, és elvágjuk két ujjnyi darabokra.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25823
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rugelach Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ez az ízletes recept a közép-európai zsidó konyháktól utat tört magának az Egyesült Államokig, ahol hanuka idején az egyik legkeresettebb és legkedveltebb édességek közé tartozik. Persze régen tejföllel készítették, nem mascarponéval.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recept mentettem is, de nem tudom mi az a félfogós liszt? üdv: reguska

evamaria47

Magasabb sikértartalmú rétesliszt, BF55 jelölés?.

ZilkaZil

Ki fogom így is próbálni, mert ez az amerikai hatás biztos jót tett ennek a sütinek. Az én otthoni receptemben nincs krémsajt, olyat a nagyanyám tuti sose látott :D Általában diós baracklekvárral, vagy fahéjas cukorral volt megtöltve a süti, imádtam! Zilka

Évi néni

Azt olvastam, hogy a tejfölt helyettesítették mascarponéval. Sztem jó tejföllel ugyan olyan finom lehet. Üdv: Évi néni

Katica

Drága Éva!...Rendszeresen készítem,de csak tejföllel,Családunk egyik kedvence,és még anno a Nagyikámtól tanultam.Mindig azt mondta,minél zsírosabb a tejföl,annál krémesebb és finomabb a tészta t?le. Gratulálok a sütidhez.

Törölt felhasználó

Szia Évi Néni! Kezdek kikattanni ezeken a versenyeken!Csak azért ,mert ez nem verseny!Ez csak arról szól kinek hány ismer?se van.Milyen verseny az ahol egy ember többször szavazhat????????De komolyan!21óraxperc múlva újra szavazhatok rád!Naná,hogy fogok!:)Csak azt kéne eldönteni tényleg dögös sütire teszem,vagy ismeretségre.Nálam ez nem kérdés nagyon tetszik a sütid./és nem mert ismerlek /Viszont sok esetben nem ok a sütemény. Magyarul ez nem a sütir?l szól.Ennyi.És nagy kár!Egy gasztro oldalon meg egyenesen b?n.Sok-sok tsók üdv Csató

Évi néni

Teljesen egyetértek. Puszi: Évi néni

Lill

Nagyon fincsi! Már többször elkészítettem! Köszönöm!!!

Évi néni

Én köszönöm a választásod. Én is többször készítettem és imádom. Üdv: Évi néni

cloudberry

Ezt meg kell sütnöm! :)

Évi néni

Szerintem is. Hidd el, megéri.:)

márti1218

Lehet,hogy nagyon bugyuta a kérdésem,de amikor felvágom két cm-es darabokra állva hagyom vagy elfektetem,mint a kakaós csigát? Üdv: Márti

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek