Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás jérce gorgonzolás mártásban

Mandulás jérce gorgonzolás mártásban
Mandulás jérce gorgonzolás mártásban
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Frank Júlia Szárnyasételek c. könyvéből származik. A bor mennyiségét növeltem egy kicsit. Legközelebb viszont biztos, hogy dupla adag öntetet készítek majd. A recept párolt brokkolit javasol hozzá, de én eldöntöttem, hogy jázmin rizzsel fogom készíteni. Az emberkém viszont meglepett 2 szép brokkolirózsával - úgy, hogy nem is olvasta a receptet - , így hát nem tehettem mást, párolt brokkolit készítettem hozzá. Ropogósra hagyva. Nagyon nem bántam meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megszárítjuk, szép szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A mandulát megdaráljuk, a zsemlemorzsával összekeverjük egy külön tálban. Ebbe forgatjuk majd a húst.
  3. Panírozás előtt a hússzeleteket megszárítgatjuk.
  4. A húst először lisztbe, majd tojásba mártjuk. Legvégül megforgatjuk a morzsás mandulában. Legyen benne jó bőven mandula.
  5. A hússzeleteket egyenként kisütjük serpenyőben. A kisült húsokat félretesszük, melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
  6. Ha a hússütésből visszamaradt olaj még felhasználható állapotban van, akkor szűrjük le, és egy külön lábasban öntsük rá a bort. Viszont ezt a mozzanatot el is hagyhatjuk, a mártáshoz nem feltétlenül szükséges a pecsenyelé. A borhoz adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel.
  7. A bundázásból megmaradt tojást és morzsás mandulát adjuk hozzá a mártáshoz.
  8. A kéksajtot morzsoljuk szét a kezünkkel, adjuk hozzá az öntethez, és addig kavargassuk, amíg el nem olvad az összes darabka.
  9. Adjunk hozzá borsot, sót, egy csipet barna cukrot és végül keverhetünk hozzá még mandulát.
  10. Az öntetet csurgassuk a hússzeletekre.



 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás csirke, sajtkrémes csirke, mandulás sajtkrémes csirke, mandulás rántott jérce

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1766
csirkemell filé 100 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandula 20 dkg
habtejszín 3 dl
gorgonzola 15 dkg
fehérbor 1 dl
szerecsendió 0.5 kk
barna cukor 1 csipet
napraforgó olaj 3 dl