r
Nosalty Logó

Mandulás csokitorta Puffin konyhájából

Puffin
Mandulás csokitorta Puffin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

csokimáz

675
Kalória
15.2g
Fehérje
88.1g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
1205g
Víz
183.6g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
75.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 675 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 4061 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

csokimáz

Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 675 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1044 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    528.7 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    7230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 4061 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az őrölt mandulát keverjük össze 50 g cukorral.
  2. Verjük fel habosra az egy egész tojást, az 5 tojássárgáját és a maradék 160 g cukrot. Krémes állaga lesz. Majd tegyük félre.
  3. Verjük kemény habbá az 5 tojásfehérjét. A kihűlt, olvasztott étcsokit keverjük össze a cukros, tojássárgás keverékkel, majd mind a kétféle mandulát adjuk hozzá, és jól keverjük össze az egészet. Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjébe, majd előmelegített sütőben 40 percig süssük.
  4. Amíg a torta sül, a csokoládémáz elkészítéséhez egy kis lábosban forraljuk fel a vizet, cukrot, kakaóport és a cukorszirupot. Forrás után még további 5 percig kevergessük alacsonyabb hőmérsékleten, és utána tegyük félre. A zselatinlapokat egy nagyon kevés vízben áztassuk meg egy kicsit. Miután megpuhult, nyomkodjuk ki a vizet a lapokból, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a kakaós szirupban. A kihűlt mázat lassan ráöntjük a tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Családom kedvére szerettem volna tenni egy csokis finomsággal. Én magam nem szeretem az étcsokit, de elkészíteni is nagyon jó volt. Ehhez a nagyon csokis tortához mindenképpen jobb minőségű étcsokit használjunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek