r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csokoládé ganache torta

Takács Kriszti
Gyümölcsös csokoládé ganache torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

681
Kalória
9.6g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
43.7g
Zsír
59g
Víz
112.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 4070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Az alaphoz kimérjük a hozzávalókat, elkeverjük, majd egy kb. 20 cm átmérőjű formába lapogatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és megdermedjen benne a vaj.

Gyümölcszselé

  1. A gyümölcszseléhez egy kisebb főzőedénybe kimérjük a hozzávalókat, majd addig melegítjük alacsony hőfokon, amíg villa segítségével össze nem tudjuk törni a gyümölcsöket, hogy krémes legyen. Tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd mehet bele a ricotta, a porcukor és a vanília. Keverjük simára és elkezdhetjük összeállítani a torta egy részét.
  2. Az alapot vegyük ki a hűtőből, kenjük el rajta a gyümölcszselét, majd mehet rá a mascarponés krém. Ezután tegyük vissza a hűtőbe és készítsük el a csokoládé ganachet.

Csokoládé ganache

  1. Ehhez egy edényben forraljunk vizet, majd egy hőálló edényt tegyünk rá, amiben meg tudjuk olvasztani a csokoládét gőz fölött. A csokit felkockázzuk, majd mehet rá a habtejszín és együtt melegítsük addig, amíg a csokoládé el nem olvad teljesen.
  2. Ezután vegyük le a gőzről és tegyük félre hűlni. Időközben néha kavarjuk meg. Ha kihűlt óvatosan öntsük rá a torta tetejére. Díszítésként használhatunk csokidarát, és liofilizált málnát. Rakjuk vissza a hűtőbe és hagyjuk legalább egy órát állni, mielőtt felszeletelnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek