Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás citromkrémtorta

Mandulás citromkrémtorta
Mandulás citromkrémtorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készült könnyű, de annál finomabb torta. Ebben nincs cukor, így a cukorbeteg vendégek és a diétázók is megkóstolhatják.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Aki cukorral szeretné, az 5 evőkanállal tegyen a tésztába. Az őrölt mandula különleges ízt ad a tortának, és kevesebb liszt kell bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vizes piskótát készítünk, amihez a tojássárgákat fehéredésig keverjük az édesítőszerrel.
  2. Fakanállal hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, mandulát.
  3. Óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  4. Formába öntjük, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A krémhez elkeverjük a tejjel a keményítőt, és sűrűre főzzük.
  6. Amíg hűl, a joghurttal elkeverjük a citromlevet, és a kevés vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a pudinghoz.
  7. A tortát kettévágjuk, megkenjük krémmel, és mandulaszelettel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 414
elküldve: 1
receptkönyvben: 166
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-joghurtos piskótatorta mandulával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
tojás 5 db
víz 10 ek
finomliszt 3 evőkanál
mandula 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
édesítőszer 5 ek
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 75 g
édesítőszer 10 csepp
tej 2 dl
kukoricakeményítő 3 evőkanál
zselatin 25 g