r
Nosalty Logó

Mandulás citromkrémtorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás citromkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 255 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1531 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 168 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 255 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1531 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Vizes piskótát készítünk, amihez a tojássárgákat fehéredésig keverjük az édesítőszerrel.
  2. Fakanállal hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, mandulát.
  3. Óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  4. Formába öntjük, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A krémhez elkeverjük a tejjel a keményítőt, és sűrűre főzzük.
  6. Amíg hűl, a joghurttal elkeverjük a citromlevet, és a kevés vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a pudinghoz.
  7. A tortát kettévágjuk, megkenjük krémmel, és mandulaszelettel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17997
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Aki cukorral szeretné, az 5 evőkanállal tegyen a tésztába. Az őrölt mandula különleges ízt ad a tortának, és kevesebb liszt kell bele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvétra készült könnyű, de annál finomabb torta. Ebben nincs cukor, így a cukorbeteg vendégek és a diétázók is megkóstolhatják.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mekkora a süt?forma kedves Lia-Mia? Nagyon tetszik a recept, mentve.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek