r
Nosalty Logó

Mandulás bundában sült pisztráng

Évi néni
Mandulás bundában sült pisztráng
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

384
Kalória
41.2g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
138.9g
Víz
161.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1152 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 384 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    737 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1152 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. Külsejét csak sózzuk, belsejét sózzuk, borsozzuk, 2-2 ág kakukkfüvet és 1-1 félbe vágott citromkarikát teszünk a hasüregébe, majd hústűvel összetűzzük, hogy ott is maradjon.
  3. Ezt követően már csak panírozzuk lisztbe, tojásba és őrölt mandulába forgatjuk.
  4. Teflon tepsibe fektetjük, egy-egy darabka vajat teszünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Karácsonyra készítettem ezt az ételt. Összetartja az ünnepi asztalnál a családot, mert mire minden szálkától biztonsággal megszabadulunk, időbe telik. (Megjegyzem, férjemmel mindketten gégészeten dolgozunk, ahol a rossz példa ebben az időszakban sűrűn előfordul). Vagy csak én tudom pillanatok alatt megenni ezt a halat? A hátralévő időben pedig a család többi tagjának teszem szálkamentessé, és így ehetővé a vacsorát. Dicsérik, hogy milyen finom, de a szálka nagyon a terhükre van.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...