r
Nosalty Logó

Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival

Tábori József
Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halfiléhez

A körethez

409
Kalória
37.5g
Fehérje
41.4g
Szénhidrátok
10.4g
Zsír
286.5g
Víz
75g
Koleszterin
5g
Rost
7.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 68 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1179 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

A halfiléhez

  1. A halfilét kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
  2. A fokhagymát lereszeljük, rászórjuk a kiolvasztott halszeletekre. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőbe rakjuk.
  3. 5-6 óra elteltével kiszedjük a halat a pácléből, és jól lecsorgatjuk.
  4. Fűszerezzük a halszeletek mindkét felét flekken fűszerrel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk -a sóval óvatosan, a fűszer is sós!
  5. Teflonos serpenyőben felhevítjük a margarint.
  6. A szeleteket belerakjuk, és mindkét oldalát "kérgesre" sütjük, kb 3-4 perc. (Fordításnál legyünk óvatosak, nehogy szétessen a hal.)
  7. A krumplit alaposan mossuk meg (csak mossuk, ne hámozzuk). Vágjuk négyfelé, ne túl vékonyra.
  8. A sűrített paradicsomot összekeverjük olajjal, borssal, beleforgatjuk a masszába a krumplit.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és erre rakjuk. Megszórjuk olajjal, és megsütjük .
  10. Ha kész, utána sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40

Valahol olvastam ezt a receptet, gondoltam, kipróbálom. Szerintem és a család szerint is jó. Gondoltam, megosztom, hátha másnak is megtetszik. Kell egy kis változatosság. Frissen, melegen fogyasszuk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek