Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival

Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol olvastam ezt a receptet, gondoltam, kipróbálom. Szerintem és a család szerint is jó. Gondoltam, megosztom, hátha másnak is megtetszik. Kell egy kis változatosság. Frissen, melegen fogyasszuk!

hozzávalók / 4 adag

A halfiléhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
  2. A fokhagymát lereszeljük, rászórjuk a kiolvasztott halszeletekre. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőbe rakjuk.
  3. 5-6 óra elteltével kiszedjük a halat a pácléből, és jól lecsorgatjuk.
  4. Fűszerezzük a halszeletek mindkét felét flekken fűszerrel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk -a sóval óvatosan, a fűszer is sós!
  5. Teflonos serpenyőben felhevítjük a margarint.
  6. A szeleteket belerakjuk, és mindkét oldalát "kérgesre" sütjük, kb 3-4 perc. (Fordításnál legyünk óvatosak, nehogy szétessen a hal.)
  7. A krumplit alaposan mossuk meg (csak mossuk, ne hámozzuk). Vágjuk négyfelé, ne túl vékonyra.
  8. A sűrített paradicsomot összekeverjük olajjal, borssal, beleforgatjuk a masszába a krumplit.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és erre rakjuk. Megszórjuk olajjal, és megsütjük .
  10. Ha kész, utána sózzuk.  

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 42 005
elküldve: 11
receptkönyvben: 522
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás tejben pácolt hal paradicsomos tepsis krumplival

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dzsucu
Dzsucu Thu, 2012-11-15 13:06

Szia, a férjem megcsinálta, finom lett, igaz a hal kicsit szétesett de az íze az nagyon jó volt.

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Thu, 2012-11-15 19:30

Szia!
Örülök hogy ízlett, egyébként hala válogatja. Tényleg van olyan amivel bár mit csinál az ember, szétesik . De ennyi legyen a legnagyobb probléma!
További szép napot!

bodrogi
bodrogi Sat, 2011-10-22 20:54

Bodrogi Tamás

Elkészítettem, nagyon finom lett. Én Laci bácsi sült keverékét használtam. Mindenkinek ajánlom, nagyon finom volt.

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Sun, 2011-10-23 07:29

Ennek igazán örülök hogy tetszett a recept! Én még nem használtam Laci bácsi fajta fűszert, de ki fogom próbálni!

Szillery
Feketeszeder / Szillery Sun, 2011-08-07 14:59

Nagyon jól sikerült. A flekken helyett egyszer gyros keveréket használtam, mert csak az volt otthon. A változatosság kedvéért a krumplira is lehet a paradicsompüré helyett dijoni mustárt tenni. Köszi!

409
hal 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
tej 3 dl
margarin 2 ek
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
sűrített paradicsom 100 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint