r
Nosalty Logó

Andalúz tengeri hal

NS
Andalúz tengeri hal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

459
Kalória
42.6g
Fehérje
2.8g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
150.6g
Víz
68.4g
Koleszterin
577mg
Élelmi rost
514mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1836 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4906 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    1634 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1836 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk és 1 citrom levében bepácoljuk. (Szerintem felesleges órákig pácolni, 20 perc is elegendő.)
  2. A fokhagymát és a kapribogyókat apróra vágjuk, majd az olajon picit átsütjük. Levesszük a tűzről és még hozzáadunk egy fél citrom levét.
  3. Kisütjük a halacskákat.
  4. Mikor megsültek, apróra vágott petrezselymet szórunk minden szeletre és jól nyakon borítjuk a fokhagymás-citromos szósszal.
  5. Tálaláskor, díszítésnek jöhet még rá vágott petrezselyem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nyáron, Andalúziában, egy tengerparti kis étteremben ettem ezt az ételt, persze ott friss, jókora szelet tonhallal adták (hasábbal és párolt zöldbabbal). Nagyon ízlett, itthon próbáltam megkeresni a receptet, de rengeteg hasonlót találtam (atún a la plancha néven). Így hát gondolom formán, visszaidézve az ízeket, összehoztam ezt. :)

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...