r
Nosalty Logó

Mandulakrémes torta marcipánnal

Gonoszka1
Mandulakrémes torta marcipánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

1133
Kalória
25.4g
Fehérje
121.2g
Szénhidrát
63.1g
Zsír
92.7g
Víz
185.6g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
86g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 9064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    505 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10048.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    1274 mg
  • Foszfor
    4271 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    969.4 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    741.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 9064 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulával, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha összedolgoztuk, akkor óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácson kihűtjük.
  3. A krémhez 5 dl habtejszínt felforralunk. Közben a pudingport, a lisztet, a kristálycukrot és az őrölt mandulát vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a felforrt tejszínhez, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  4. Ha kihűlt a krém, hozzákeverünk 2 dl habbá vert tejszínhabot.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel. A marcipánt kinyújtjuk sütőpapíron. A felső piskótalapot rátesszük mintának, és körbevágjuk. A kerek marcipánlapot rátesszük a krémes alsó lapra, majd a marcipánt is megkenjük krémmel. Rátesszük a felső piskótalapot, és a maradék krémmel a tetejét, és az oldalát is körbekenjük.
  6. A tetejét megszórjuk cukorgyönggyel, és a maradék marcipánt összegyúrjuk, és kiszúróval mintákat szúrunk ki, ezzel díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát karácsonyra készítettem, így én fenyőket szúrtam ki a torta tetejére. A Húgom sógornőjéék tejérzékenyek, és csak a hulalát fogyaszthatják.Ezért használtam a krémhez tejszín és víz keverékét. De csak tejjel is el lehet készíteni.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Citrom-lime torta

Nagyon friss ízvilágú nyári torta, mely jól lehűtve nagyon jól tud esni az egész családnak még a legforróbb napokon is. Mi imádjuk és gyorsan megvan.

NdeeDeville

Címlapról ajánljuk

Top Receptek