r
Nosalty Logó

Mandulakrémes linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mandulakrémes linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 8829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    554.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    277 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.8 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 8829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  2. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk és beleöntjük a pudingos keveréket. Hagyjukegy kicsithűlni, a margarint a cukorral kikeverjük, majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a mandula aromát.
  4. Én a krémet habzsákba töltjük, és a linzerekre nyomunk belőle, majd a tetejét is ráillesztjük, és mandula szeletekkel díszítjük..
  5. Hagyjuk állni, mert a krém megpuhítja a tésztát és sokkal finomabb lesz így!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12818
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 30 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A karácsonyra kapott süteményes könyvben találtam ezt a receptet. Nekem a tavirózsák jutnak eszembe erről a süteményről!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...