Nosalty Logó

Dióba mártott linzerkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Ezen a képen: Dióba mártott linzerkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 708 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 708 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőportegy tálba tesszük, a cukrot és a tojást egy kanállal elkavarjuk, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat hideg helyre tesszük. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt kinyújtjuk a másik cipót, ugyanúgy kiszaggatjuk, de ezeknek a közepét is kiszúrjuk. (Mindkettőhöz pogácsaszaggatót használtam, mert így mutatósabb, mintha gyűszűvel szúrnánk ki).
  4. A tojásfehérjéket kissé felverjük, megkenjük vele a tésztakarikákat, majd a kristálycukorral elvegyített vágott dióba mártjuk. Vigyázzunk a sütéssel, mert ezek gyorsabban sülnek, és a dió hamar megég.
  5. Miután megsült a tészta, a korongokat megkenjük lekvárral, és a diós karikákkal összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 54786
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 227 recept

Már frissen is finom, sokáig eláll, és egyre finomabb lesz. Barack- vagy ribizlikocsonyát használok a kenéshez. A karikákat karácsonyfára is tehetjük. Figyelem! Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehetően egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós.

Hozzászólások

TraRita

Nagyon szépek! :)

Csiki Piroska

Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Ezt én úgy ismerem, mint boszorkánypogácsa.

gica123

Gyönyör?ek!!!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen.

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Elkészítem Karácsonyra. Nagyon tetszet?s ! Gratulálok ! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Ancikám. Puszi. Piroska

vilo

Karácsonyra készítettem dupla adagot bel?le. Mindenki imádta, a dió íze rendkívül feldobja az amúgy számomra unalmas linzeralapot. Remek recept! Köszönöm Piroska! :)

Csiki Piroska

Nagyon örülök, hogy ízlett a süti, valóban finom és mutatós. Köszönöm, hogy visszajeleztél. Szép hétvégét. Piroska

Törölt felhasználó

Elkészült! Isteni omlós a tésztája, nagyon jó vele dolgozni. És nagyon finom is! Én dió helyett darált mandulába forgattam. Köszönöm a receptet!

Csiki Piroska

Jaj de örülök, hogy tetszik. Mandulával is finom, tudom, mert próbáltam. Köszönöm a visszajelzést.

helena26

Kedves Piroska! Gyönyör?ek a linzer karikák! Köszönet a receptért! Üdvözlettel:Helena

Csiki Piroska

Nagyon szívesen. Örülök, hogy tetszik. Üdvözlettel: Piroska

András779

Most készülök megcsinálni, nagyon tetszik. Amit?l félek, hogy a vékony puha karikákat hogy fogom belenyomni a dióba. El?ször inkább a lyukasakat érdemes elkészíteni, mert a kies? közepek hozzágyúrhatók a teljes karikához, amit a második részb?l készítünk.

Csiki Piroska

Nem kell belenyomkodni, csak belemártani. Torta_ tálaló lapos kanállal alányúlni és a cukros dióba fordítani, majd óvatosan a tepsibe tenni. Úgy is lehet, hogy a karikákat belerakjuk a tepsibe, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a cukros dióval.

András779

Most kezdem, de két hiba van a receptben. Hozzáért?knek egyértelm?, de kezd?ket, mint engem is megzavarhat. A felsorolásban vaj van, a leírásban már margarin. Kerestem hogy mennyi margarin kell. A másik még egyértelm?bb, de szerintem még pontos leírásokkal is könny? elrontani bármit, f?leg így. A lekvár nem a tésztába kell.

Csiki Piroska

Vaj, vagy margarin, javítva. Az elkészítésnél az 1 -es pontban nem szerepel a lekvár, tehát nem a tésztába kell.

Törölt felhasználó

Ebb?l kb mennyi lesz?-hány karika,vagy tepsivel lesz bel?le? Köszi.

Csiki Piroska

Sajnos nem tudom megmondani, attól függ mekkora formával szaggatod. Amint látod én kétféle méretet használtam. Mostanában nem sütöttem, ezért nem emlékszem.

kildiko04

Én ma kétszer is nekifutottam, mert az els? adag egy pillanat alatt elfogyott. Egy adagból lett több, mint harminc süti. Nagyon szép és nagyon finom is. A tésztába reszeltem egy fél citrom héját is. Köszi a receptet!!!!

Csiki Piroska

Szívesen és örülök, hogy meg vagy elégedve a recepttel:)

Törölt felhasználó

Még nem próbálkoztam a recepteddel. A fenti Dióba mártott linzerkoszorú receptedet szeretném már a vendégek érkezése el?tti napon elkészíteni. Viszont azt írod: "Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehet?en egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós." Akkor másnap, a fogyasztás napján ragasztgassam össze az el?z? napon megsütött és (aznap, vagy másnap lekvárral megkent) talpas és lyukas korongokat? Hogyan tároljam az el?z? napon megsütött linzer tésztát, hogy ropogós maradjon?

Csiki Piroska

Az el?z? napon megsütött linzer tésztát egy fedetlen dobozban, vagy tálban, beteszed a kamrába, akár egy hétig is el áll. Van aki úgy szereti, ha megpuhul. Ha el?z? este összeragasztod is tökéletes lesz.

Törölt felhasználó

Piroska! Köszönöm a gyors választ! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!