Dióba mártott linzerkoszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
23 kcal
A tetejére
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g dió109 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
708
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g dió654 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
4247
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
34.6g finomliszt126 kcal
-
19.8g vaj142 kcal
-
9.9g porcukor38 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
4.9g lekvár/ dzsem14 kcal
A tetejére
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
9.9g dió65 kcal
-
3g cukor11 kcal
Összesen
420
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
708
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 246.2 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1044 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3585 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 449.1 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 1568 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
4247
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
420
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
350 g finomliszt
-
200 g vaj
-
100 g porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a sütőportegy tálba tesszük, a cukrot és a tojást egy kanállal elkavarjuk, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, és gyorsan összegyúrjuk.
- A tésztát két részre osztjuk. Amíg az egyik felével dolgozunk, a másikat hideg helyre tesszük. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
- Ezalatt kinyújtjuk a másik cipót, ugyanúgy kiszaggatjuk, de ezeknek a közepét is kiszúrjuk. (Mindkettőhöz pogácsaszaggatót használtam, mert így mutatósabb, mintha gyűszűvel szúrnánk ki).
- A tojásfehérjéket kissé felverjük, megkenjük vele a tésztakarikákat, majd a kristálycukorral elvegyített vágott dióba mártjuk. Vigyázzunk a sütéssel, mert ezek gyorsabban sülnek, és a dió hamar megég.
- Miután megsült a tészta, a korongokat megkenjük lekvárral, és a diós karikákkal összeragasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 700
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 58117
- Feltöltés dátuma: 2011. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csiki Piroska
229 recept
Már frissen is finom, sokáig eláll, és egyre finomabb lesz. Barack- vagy ribizlikocsonyát használok a kenéshez. A karikákat karácsonyfára is tehetjük. Figyelem! Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehetően egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós.
Hozzászólások (13)
Nagyon szépek! :)
Köszönöm szépen.
Ezt én úgy ismerem, mint boszorkánypogácsa.
Gyönyör?ek!!!
Köszönöm szépen.
Kedves Piroska ! Elkészítem Karácsonyra. Nagyon tetszet?s ! Gratulálok ! Puszi: Anci
Köszönöm szépen Ancikám. Puszi. Piroska
Karácsonyra készítettem dupla adagot bel?le. Mindenki imádta, a dió íze rendkívül feldobja az amúgy számomra unalmas linzeralapot. Remek recept! Köszönöm Piroska! :)
Nagyon örülök, hogy ízlett a süti, valóban finom és mutatós. Köszönöm, hogy visszajeleztél. Szép hétvégét. Piroska
Elkészült! Isteni omlós a tésztája, nagyon jó vele dolgozni. És nagyon finom is! Én dió helyett darált mandulába forgattam. Köszönöm a receptet!
Jaj de örülök, hogy tetszik. Mandulával is finom, tudom, mert próbáltam. Köszönöm a visszajelzést.
Kedves Piroska! Gyönyör?ek a linzer karikák! Köszönet a receptért! Üdvözlettel:Helena
Nagyon szívesen. Örülök, hogy tetszik. Üdvözlettel: Piroska
Most készülök megcsinálni, nagyon tetszik. Amit?l félek, hogy a vékony puha karikákat hogy fogom belenyomni a dióba. El?ször inkább a lyukasakat érdemes elkészíteni, mert a kies? közepek hozzágyúrhatók a teljes karikához, amit a második részb?l készítünk.
Nem kell belenyomkodni, csak belemártani. Torta_ tálaló lapos kanállal alányúlni és a cukros dióba fordítani, majd óvatosan a tepsibe tenni. Úgy is lehet, hogy a karikákat belerakjuk a tepsibe, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a cukros dióval.
Most kezdem, de két hiba van a receptben. Hozzáért?knek egyértelm?, de kezd?ket, mint engem is megzavarhat. A felsorolásban vaj van, a leírásban már margarin. Kerestem hogy mennyi margarin kell. A másik még egyértelm?bb, de szerintem még pontos leírásokkal is könny? elrontani bármit, f?leg így. A lekvár nem a tésztába kell.
Vaj, vagy margarin, javítva. Az elkészítésnél az 1 -es pontban nem szerepel a lekvár, tehát nem a tésztába kell.
Ebb?l kb mennyi lesz?-hány karika,vagy tepsivel lesz bel?le? Köszi.
Sajnos nem tudom megmondani, attól függ mekkora formával szaggatod. Amint látod én kétféle méretet használtam. Mostanában nem sütöttem, ezért nem emlékszem.
Én ma kétszer is nekifutottam, mert az els? adag egy pillanat alatt elfogyott. Egy adagból lett több, mint harminc süti. Nagyon szép és nagyon finom is. A tésztába reszeltem egy fél citrom héját is. Köszi a receptet!!!!
Szívesen és örülök, hogy meg vagy elégedve a recepttel:)
Még nem próbálkoztam a recepteddel. A fenti Dióba mártott linzerkoszorú receptedet szeretném már a vendégek érkezése el?tti napon elkészíteni. Viszont azt írod: "Csak annyi korongot ragasszunk össze lekvárral, amennyit feltehet?en egy nap alatt elfogyasztunk, mert a lekvártól megpuhul, és nem lesz ropogós." Akkor másnap, a fogyasztás napján ragasztgassam össze az el?z? napon megsütött és (aznap, vagy másnap lekvárral megkent) talpas és lyukas korongokat? Hogyan tároljam az el?z? napon megsütött linzer tésztát, hogy ropogós maradjon?
Az el?z? napon megsütött linzer tésztát egy fedetlen dobozban, vagy tálban, beteszed a kamrába, akár egy hétig is el áll. Van aki úgy szereti, ha megpuhul. Ha el?z? este összeragasztod is tökéletes lesz.
Piroska! Köszönöm a gyors választ! :-)