r
Nosalty Logó

Linzer 11. - egyszerűen, szilvalekvárosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzer 11. - egyszerűen, szilvalekvárosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 842 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 400 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 842 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. 30 percre hűtőbe téve pihentetjük.
  3. Lisztezett munkalapon fél cm-re nyújtjuk a tésztát, majd linzerszaggató formávalkiszaggatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, de nagyon vigyázzunk, mert hamar megsül.
  5. Várjuk meg míg kihűl, mert melegen könnyen törik. Ezután megkenjük lekvárral, és összeillesztjük a süteményünk alját és tetejét.
  6. Porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16455
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Ajánló

A tésztájába tehetünk 10 dkg darált diót vagy mandulát, úgy még finomabb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám régi, jól bevált linzerreceptje.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tegnap meg is sütöttem, nagyon guszta lett, nagyon jól sikerült, mutatós. Annyi a gondom vele, hogy nem omlós hanem kemény a tésztája, de így is olyan kapós volt, azért sikerült tegnapról egy párat megmentenem azt beletettem nylon zacskóba, ma még eddig mindig kemény. Mennyi id? kell neki míg megpuhul? Vagy egyáltalán lepuhul? Üdv.: Edo

Törölt felhasználó

Kedves Edo! Egyetlen tippem arra,hogy miért lehet kemény,az az hogy túl lett sütve. Akkor szokott bekeményedni a tészta(én is jártam már így). Ha legközelebb sütöd próbáld rövidebb ideig sütni. Lehet,hogy még lágynak fog tünni a tészta,ne aggódj,ha kiveszed a süt?b?l pár perc múlva meg fog szilárdulni. Most meg próbáld meg azt,hogy teszel egy szelet almakarikát egy lezárt dobozba a linzerek mellé. (mézeskalácsnál szokták ezt ajánlani, hogy így megpuhítja, hátha ennél is bejön!) Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

kukPd4 <a href="http://vmrfjeznzalr.com/">vmrfjeznzalr</a>, [url=http://mvvlysnfacgc.com/]mvvlysnfacgc[/url], [link=http://okolhkoxznte.com/]okolhkoxznte[/link], http://iakbkjfychjc.com/

Törölt felhasználó

Hmmm...ezt holnap megsütöm!!! Köszi ezt a receptet is!!Na meg a "keményre sikerült mézeskalács-puhító" ötletedet is!Nekem az mindig olyan keményre sikerül mint a beton!remélem Karácsonyig nem felejtem el :-) :-)

Törölt felhasználó

Kedves jutkacsutka! Sajnos a gépem nem engedi a közvetlen választ, remélem azért megkapod az üzenetemet! Nagyon örülök, ha tetszik a recept,remélem ízleni fog!!!! Csak vigyázz nehogy túlsüsd,mert akkor megkeményedik és várd meg míg kicsit meghül,csak azután szedd ki a tepsib?l,mert melegen törik!!! Üdv.:Kata

Törölt felhasználó

Tökéletes a recept! Omlós lett és nem lett kemény! Én kb. 10 percig sütöttem és pont jó lett!

Bebibogyo

Hali. Sütõpor nem kell bele ?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.