Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracklekváros linzer

Baracklekváros linzer
Baracklekváros linzer
37 perc / előkészület: 30 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós-porhanyós linzervirágok, házi lekvárral a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a diót és a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és robotgéppel vagy kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dolgozzuk tovább a tésztát, amíg össze nem áll. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A korongokat megfelezzük, és az egyik adagot középen újra kiszaggatjuk egy kisebb kiszúróformával.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, utána pedig a sütőbe, 175 fokra, 6,5-7 percre. Csak addig kell sütnünk, amíg éppen barnulni nem kezd a linzerek alja. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Lekvárral megkenjük a talpakat, majd befedjük a tetővel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 26 054
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros linzervirág

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

863
finomliszt 200 g
dió 100 g
porcukor 120 g
0.5 kk
vanillincukor 10 g
vaj 150 g
tojássárgája 3 db
sárgabaracklekvár 100 g
porcukor 2 ek