r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Málnás túrótorta Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 1324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 7943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.6 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11343.5 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3253 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    86 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 7943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Forró tejes piskóta

Krém

Elkészítés

Forró tejes piskóta

  1. A tejet a vajjal felforrósítjuk, de forralni nem kell! A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Egy magas falú tálban habosra verjük a tojásokat egy kézi mixer segítségével, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, folyamatos verés közben, és további 6 percig verjük.
  3. Ezután három adagban rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk, majd több részletben hozzáadjuk a forró vajas tejet is, de csak óvatosan dolgozzunk vele, végül beleforgatjuk a vanília kivonatot is.
  4. A kész masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd kb. 25 perc alatt megsütjük, az utolsó 10 percben letakarjuk a tetejét, ha nagyon sülne. Tűpróba.
  5. Végül rácsra téve megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután három lapba vágjuk. Ez a fajta piskóta kissé tömörebb állagú, de mivel elég nagy mennyiségű a krém, szükséges, hogy stabilabb legyen.

Krém

  1. 20 dkg porcukrot és 55 dkg málnát pürésítünk egy botmixer segítségével, majd a szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. Ezután kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban.
  2. A túrót simára keverjük egy botmixer segítségével, közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is.
  3. Ezután három részre osztjuk 25, 35, 40 dkg-os adagokra, majd a 25 dkg-os túróba keverjük a 2/3 málnapépet, a 35 dkg-os túróba pedig az 1/3 málnapépet forgatjuk bele.
  4. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük kb. 10 dkg porcukorral és a négy csomag habfixálóval, ha valaki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is.
  5. A sütőforma oldalát sütőpapírral megmagasítjuk, majd egy tálcára téve beletesszük az alsó lapot, és megkenjük lekvárral.
  6. Öt evőkanál hideg vízbe áztatunk 5 lap zselatint, majd kevergetve folyóssá felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ezután a málnásabbik krémhez keverjük egy kézi mixer segítségével, pár fordulat alacsony fokozaton. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszín 1/3-át, majd az első lap piskótára simítjuk.
  7. Mehet rá a második lap, megkenjük lekvárral. Közben három lap zselatint beáztatunk 3 evőkanál hideg vízben, majd ezt is feloldjuk. Az előbb leírt módon hozzáadjuk a világosabbik málnás krémhez, majd beleforgatjuk a tejszín 1/3-át, és rákenjük a második lapra.
  8. Végül mehet rá a harmadik piskótalap és lekvár is. A maradék 2 lap zselatinnal ugyanúgy járunk el, majd a túróba fogatjuk a felvert tejszínnel együtt, elsimítjuk a torta tetején. Végül egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon. Másnap a maradék málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
  9. A torta édességét mindenki ízlése szerint variálhatja, ez nem egy túl édesített recept.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2208
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta Katharosztól
Katharosz 499 recept

Szülinapi tortának készült ez a habos állagú könnyed málnás finomság, akár télen is elkészíthető fagyasztott málnával. Forrás: net

Hozzávalók

Forró tejes piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek