Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás túrótorta Katharosztól

Málnás túrótorta Katharosztól
Málnás túrótorta Katharosztól
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi tortának készült ez a habos állagú könnyed málnás finomság, akár télen is elkészíthető fagyasztott málnával.

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Forró tejes piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Forró tejes piskóta

  1. A tejet a vajjal felforrósítjuk, de forralni nem kell! A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Egy magas falú tálban habosra verjük a tojásokat egy kézi mixer segítségével, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, folyamatos verés közben, és további 6 percig verjük.
  3. Ezután három adagban rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk, majd több részletben hozzáadjuk a forró vajas tejet is, de csak óvatosan dolgozzunk vele, végül beleforgatjuk a vanília kivonatot is.
  4. A kész masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd kb. 25 perc alatt megsütjük, az utolsó 10 percben letakarjuk a tetejét, ha nagyon sülne. Tűpróba.
  5. Végül rácsra téve megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután három lapba vágjuk. Ez a fajta piskóta kissé tömörebb állagú, de mivel elég nagy mennyiségű a krém, szükséges, hogy stabilabb legyen.

Krém

  1. 20 dkg porcukrot és 55 dkg málnát pürésítünk egy botmixer segítségével, majd a szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. Ezután kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban.
  2. A túrót simára keverjük egy botmixer segítségével, közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is.
  3. Ezután három részre osztjuk 25, 35, 40 dkg-os adagokra, majd a 25 dkg-os túróba keverjük a 2/3 málnapépet, a 35 dkg-os túróba pedig az 1/3 málnapépet forgatjuk bele.
  4. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük kb. 10 dkg porcukorral és a négy csomag habfixálóval, ha valaki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is.
  5. A sütőforma oldalát sütőpapírral megmagasítjuk, majd egy tálcára téve beletesszük az alsó lapot, és megkenjük lekvárral.
  6. Öt evőkanál hideg vízbe áztatunk 5 lap zselatint, majd kevergetve folyóssá felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ezután a málnásabbik krémhez keverjük egy kézi mixer segítségével, pár fordulat alacsony fokozaton. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszín 1/3-át, majd az első lap piskótára simítjuk.
  7. Mehet rá a második lap, megkenjük lekvárral. Közben három lap zselatint beáztatunk 3 evőkanál hideg vízben, majd ezt is feloldjuk. Az előbb leírt módon hozzáadjuk a világosabbik málnás krémhez, majd beleforgatjuk a tejszín 1/3-át, és rákenjük a második lapra.
  8. Végül mehet rá a harmadik piskótalap és lekvár is. A maradék 2 lap zselatinnal ugyanúgy járunk el, majd a túróba fogatjuk a felvert tejszínnel együtt, elsimítjuk a torta tetején. Végül egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon. Másnap a maradék málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
  9. A torta édességét mindenki ízlése szerint variálhatja, ez nem egy túl édesített recept.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 004
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos málnatorta, málnakrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1324
tojás 4 db
cukor 13 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál
tej 1.7 dl
vaj 6.6 dkg
1 csipet
vanília kivonat 1 teáskanál
porcukor 20 dkg
tehéntúró 1 kg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 8 dl
porcukor 10 dkg
habfixáló 4 csomag
lapzselatin 10 db
málna 70 dkg
málnadzsem 6 ek