Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás sajttorta

Málnás sajttorta
Málnás sajttorta
75 perc / sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagylányom születésnapi tortájának készült ez a különösen szaftos, pikáns ízű, nagyon finom sütemény.  Én ehető virágokkal dekoráltam, aminek nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ajánlatos egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
Finom hozzá a crème fraîche.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztet, 5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, csipet sót, a tojassárgát és a kis darabokra vágott 5 dkg vajat gyors mozdulatokkal simára eldolgozzuk. (Szükség esetén 1-2 tk vizet is adjunk hozzá.)
  2. A tésztát a tortaforma aljának megfelelő méretűre kinyújtjuk (egy kapcsos tortaforma, amit előzőleg kikenünk, vagy papírral kibélelünk), majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
  3. Belehelyezzük a formába a kinyújtott tésztát, és kb. 40 percre hidegre tesszük
  4. A tojásokat a 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral 7 percig habossá verjük.
  5. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a keményítőt, majd ugyanúgy a mélyhűtött málnát (nem felolvasztani!).
  6. A tésztaalapot  2 ek liszttel megszórjuk, és a krémsajtos masszát elsimítjuk rajta.
  7. Előmelegített sütőben a legalsó sínen megsütjük. (Ha nagyon barnulna, 1 óra után sütőpapírral fedjük le.)
  8. Késsel leválasztjuk a tortaforma oldaláról a tésztát, és minimum 4 órán át a formában hagyjuk hűlni.



 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 990
elküldve: 1
receptkönyvben: 166
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Notburga

Mióta szakács: 2011.04.14.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheesecake, sajttorta málnával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-07-05 18:02

Hát akkor én vagyok az első tán, aki elkészítette, hivatalosan. Én kevés cukrot raktam bele, próbálok egészségesen étkezni. Hamar nekifogtunk az elfogyasztásához, krémes állaga lett, én Mascarpone-t használtam, melyik sajtkrém a legjobb, a Philadelphia olyan kicsinek tűnt, és próbálok adalékmentes anyagokat használni. Szóval, érdemes a nagyját meghagyni a következő napra, mert tényleg össze kell állni a tortának. Én friss málnával csináltam. Vajon mitől lesz rugalmasabb az állaga... Amúgy nagyon finom...

Kat
Kat Fri, 2012-06-29 12:38

Szia Notburga! :)

Segíts légyszi, hogy a 12,5 dkg tejszín kb. hány dl-t jelent? Gyors válaszod előre is nagyon szépen köszönöm, nem különben a receptet. :) Szép hétvégét Neked! Üdv.: Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-03 13:53

Kedves Notburga !
Biztosan elfogom készíteni, csak pontosan nem tudom mikor.
Nagyon szeretjük a sajtokat, a gyümölcsöket.
Gondoltam ha a kettőt összehozom sem lehet rossz!
Köszi, minden jót neked : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-03 08:30

Kedves Notburga!

Igen, amint megvan, szólok, hogy sikerült megalkotnom:-)))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-02 18:16

Kedves Notburga !
Nagyon tetszik a süteményed, különösen, mert sajtos !
Elmentettem, köszönöm. Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Notburga
Notburga / Notburga Mon, 2011-05-02 21:41

Szia Anci, hát a sajt, az olyan krémsajt... De meglátod, tényleg nagyon finom. Nálunk rendszeresítve van...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 13:08

Kedves Notburga!

Nagyon guszta, finomság:-))) Elmentve:-))
Szép lett, a fénykép jó lett, és ha elkészítjük, remélem, itt nálam is, másoknál is, sikerül, és sikert arat:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Notburga
Notburga / Notburga Mon, 2011-05-02 21:40

Szia Éva-Anyóca, értesíts az eredményröl!!! Nagyon várom... Neked is szép napokat.

801
vaj 5 dkg
finomliszt 10 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 1 db
víz 2 tk
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
krémsajt 75 dkg
habtejszín 125 ml
étkezési keményítő 5 dkg
málna 30 dkg
finomliszt 2 evőkanál