r
Nosalty Logó

Krémes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Krémes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg összeáll, ez kb. 2-3 perc.
  2. Miután levettük a tűzről, amíg még forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe, dió nagyságú halmokat rakunk, és még egy kicsit pihentetjük.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet.
  4. Miután megsültek a fánkok, kettőbe vágjuk, kiszedjük a belsejét, ami kevés, hártyaszerű réteg, majd az üreget megtöltjük a vaníliás krémmel.

Krém

  1. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával, gőz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej kétharmadát forrni tesszük. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral és vaníliás cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ezután pedig hozzáadjuk a korábban felvert habot, és óvatosan elkeverjük.
  3. Ezután felverjük a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálot, és a vaníliás krémre tesszük, akár habformázóval, vagy csak egyszerűen kanállal adagoljuk, ízlés szerint. A tejszínhabra tesszük a fánkok tetejét, majd porcukorral szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2001
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes képviselőfánk
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?