Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás omlett sütemény

Málnás omlett sütemény
Málnás omlett sütemény
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Daubnerben kapható, málnás omlett néven futó sütemény az egyik osztálytársam abszolút kedvence. Néhány nappal azután volt a születésnapja, hogy ezt megtudtam tőle, így hát gondoltam, miért is ne... :)

A receptet más receptekből ollóztam össze, és azt még nem tudom, hogy az "eredeti" milyen, de az én verzióm sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Málnahab

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojássárgájáját, az olajat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat géppel kihabosítjuk.
  3. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a felhabosított sárgáját, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk a masszára, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsibe 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem kap egy kis színt (ez nálam kb. 8 perc volt). A kész korongok állaga kifejezetten szivacsos, nem kell keménynek lennie.

Málnahab

  1. A málnát lecsepegtetjük, és félrerakunk néhány szemet a díszítéshez. A többit pépesre törjük (vagy turmixoljuk, ha az a kényelmesebb).
  2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a málnapépet, majd a kész habot nyomózsákba töltjük.
  4. A piskótakorongokra málnahabot nyomunk, málnaszemekkel díszítjük, majd megkoronázzuk őket egy másik piskótakoronggal.
  5. Lehet hűtőben pihentetni, akkor jobban összeáll, de frissen fogyasztva se rossz. :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 956
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

framboise

Mióta szakács: 2014.04.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnahabos omlett, málnahabos piskótakorong, tejszínes-málnás piskótakorong

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Sun, 2015-10-18 09:32

Jó íze van, de a krém nagyon eláztatta a tésztát. Ennyi tésztához bőven elég a receptben leírt krém fele is.

569
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 7 dkg
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
málna 25 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 0.5 csomag
porcukor 1 ek