Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Huszárcsók Ügyike konyhájából

Huszárcsók Ügyike konyhájából
Huszárcsók Ügyike konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csoda nálunk családi hagyomány karácsonykor. A dédnagymamám készítette, aztán nagyi sütötte minden karácsonyra, de sajnos idén ősszel ő is eltávozott, így most magamnak csináltam. Gondoltam közkinccsé teszem és megosztom ezen az oldalon, mert nagyon finom! A süti lényege, hogy már november végén, december elején meg kell sütni, hogy karácsonyra megpuhuljon. Szóval, épp itt az idő, akinek tetszik a recept, süsse meg és az ünnepekre már finom, omlós lesz. A megadott mennyiségből 32 db kis süti lesz.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes sütőlekvárral, vagy valamilyen kemény lekvárral készíteni, mert a hagyományos sütés közben kifolyik vagy megég. Azonban, ha nincs más otthon (ezalkalommal én is így csináltam) akkor azt javaslom, hogy amikor a sütőbe tesszük őket, ne tegyük még rájuk a lekvárt, hanem mielőtt majdnem kész lenne, vegyük ki őket, és akkor rakjuk a pici lyukakba a lekvárt, és tegyük még vissza a sütőbe picit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyorot egy serpenyoben megpiritjuk, majd a megadott összetevőkkel egyutt (a lekvár kivételével) jól összegyúrjuk.
  2. Az így kapott tésztából hengert formálunk (kb. 3-4 cm-es átmérő), és ezt kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk (ezeket a kis tallérokat kézzel kicsit megformázzuk, hogy ne legyen olyan éles a széle, ahol a késsel elvágtuk). A tallérok közepébe fakanál végével lyukat készítünk, ide kerül majd a lekvár. (Mivel én egyszerre több adagot készítettem és csak kicsi tepsim van, ezért én a sütőrácsot bevontam alufóliával és arra pakoltam a sütiket, jó sok ráfér:))
  3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Ha kész, egyet meg szabad kóstolni;) de ha kihűlt, már kemény, úgyhogy konyharuhával letakarva eltesszük pihenni, 3-4 hétre, hogy megpuhuljon. Karácsonykor az ünnepi asztalra kerülve pedig bátran arassuk le a babérokat:)


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ugyike

Mióta szakács: 2011.11.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros aprósüti, mogyorós-lekváros tallér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ügyike
ugyike / ügyike Fri, 2014-11-28 22:16

nem! azert konyha ruhaval kell letakarni,hogy a levego nedvessegtartalmat magabaszivja,igy puhul...!!!

782
tojássárgája 2 db
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 18 dkg
törökmogyoró 10 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
szilvalekvár 15 dkg