r
Nosalty Logó

Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

NS
Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

1249
Kalória
21.3g
Fehérje
151.7g
Szénhidrát
60.1g
Zsír
91.6g
Víz
53.8g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
94.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 4996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    240.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2956.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    606.7 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 4996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
  2. A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
  3. Beletesszüka vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuka vaníliával.
  4. Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzáadagoljuka felforralt tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük,majd kihűtjük.
  5. A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjüka porcukorral, majd hozzáadjukaz összetört málnát, és jól összekeverjük.
  6. Az összeállításkor egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot.
  7. A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba, és ennek segítségévelrózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta-vagy citromfű levélkével díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Forró nyári napokon, jól esik az embernek egy hideg gyümölcsös édesség. Ez az egyszerű, mutatós desszert, biztos sikert arat a  gyerekek körében is, mert nemcsak finom, de az elkészítésébe is bevonhatjuk őket.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...