Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperpuding

Eperpuding
Eperpuding
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan kellett felhasználni a hűtőben megbúvó epremet :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eper helyett lehet málnát használni. A pudingot rétegezhetjük babapiskótával vagy kekszmorzsával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjuk hozzá a citromlevet és 4 dl vizet. Tegyük fel főni.
  2. A pudingport keverjük csomómentesre 1 dl vízben. 
  3. Adjuk hozzá a forrásban lévő epres keverékhez. Keverjük hozzá a cukrot is.
  4. Állandó keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
  5. Öntsük a pudingot poharakba, majd miután kihűlt, tegyük hűtőbe egy pár órára.
  6. Díszítsük friss eperrel és tejszínhabbal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóri

Mióta szakács: 2010.08.22.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-vaníliás puding, gyors epres puding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

109
eper 20 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 5 dl
tejszínhab 2 ek
eper 2 dkg