Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos töltött csirkemell

Kolbászos töltött csirkemell
Kolbászos töltött csirkemell
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vendégeknek készítjük, és kisebb, szebb szeleteket szeretnénk, lehet szabni a húst úgy,
hogy hosszában terítjük el. Nem baj, ha nem egyben van, mert a papír összefogja. Ilyenkor még egy sütőpapírba begöngyölöm, szélesebb tepsibe teszem, és egy kevés vizet töltök a tepsibe.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet késsel szétnyitjuk, amennyire lehet, óvatosan kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük fokhagymás olajjal. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék.
  2. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kissé kinyomkodjuk, hozzáadjuk a 3 nyers tojást, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, majd beleforgatjuk a kockára vágott 3 főtt tojást (vigyázzunk, hogy ne törjön össze).
  3. Egy sütőpapírt kiterítünk, megkenjük paprikás olajjal, ráterítjük a csirkemellet, elsimítjuk rajta a tölteléket, rátesszük a kolbászt úgy, hogy a tekercs közepére kerüljön, amikor feltekerjük. Könnyebb, ha ezt a műveletet őzgerinc formában végezzük, mert így adva van a forma. A lelógó csirkemellel beborítjuk a tölteléket. Itt is megkenjük paprikás olajjal. Kétfelől a sütőpapírt felhajtjuk, összefogjuk, és együtt behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne tudjon kijönni. Ezt a műveletet oldalt is elkövetjük.
  4. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A tepsi és a sütőpapír közé szoktam egy kevés vizet önteni, így biztosan nem ég meg a hús. Amikor kész van, kibontjuk a papírból és hagyjuk, hogy kissé megpiruljon.
  5. Ha melegen tálaljuk, a sült olajjal meglocsolhatjuk. Hidegtálon is jól mutat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 740
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojással és kolbásszal töltött csirkemell, töltött göngyölt csirkemell, kolbászos-tojástöltelékes csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 1 teáskanál
zsemle 1.5 db
tej 1.5 dl
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
főtt tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőkolbász 20 dkg