r
Nosalty Logó

Máktorta 8. - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máktorta 8. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    2770 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 4823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáit, a fehérjéket egy külön tálban félretesszük.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgáival, és a rumaromával.
  3. Az őrölt mákot, őrölt diót összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, és a vajas keverékhez adjuk, és belekeverjük a mazsolát.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzákeverjük a masszához.
  5. Beleöntjük egy 24 cm-es kivajazott tortaformába, és 150°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 60-70 perc alatt megsütjük.
  6. Miután kihűlt, kettévágjuk a tortalapot és megtöltjük baracklekvárral.
  7. A díszítéshez a hideg habtejszínt felverjük kevés cukorral és a habfixálóval, majd nyomózsákkal feldíszítjük. De díszíthetjük mással is, más fajta krémmel, vagy gyümölccsel, gyöngycukorral, és jól passzol hozzá a meggy is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16072
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez eredetileg egy Dr. Oetker recept, felturbózva némi mazsolával és rummal - melyet mákkedvelő családtagnak készítettem el születésnapra. Ezért is a csicsás kinézet :o) Előnye hogy nem kell bele liszt. Karácsonyi desszertnek is alkalmas lehet. 

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek