r
Nosalty Logó

Máktorta 8. - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máktorta 8. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    2770 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 4823 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáit, a fehérjéket egy külön tálban félretesszük.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgáival, és a rumaromával.
  3. Az őrölt mákot, őrölt diót összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, és a vajas keverékhez adjuk, és belekeverjük a mazsolát.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzákeverjük a masszához.
  5. Beleöntjük egy 24 cm-es kivajazott tortaformába, és 150°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 60-70 perc alatt megsütjük.
  6. Miután kihűlt, kettévágjuk a tortalapot és megtöltjük baracklekvárral.
  7. A díszítéshez a hideg habtejszínt felverjük kevés cukorral és a habfixálóval, majd nyomózsákkal feldíszítjük. De díszíthetjük mással is, más fajta krémmel, vagy gyümölccsel, gyöngycukorral, és jól passzol hozzá a meggy is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16255
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez eredetileg egy Dr. Oetker recept, felturbózva némi mazsolával és rummal - melyet mákkedvelő családtagnak készítettem el születésnapra. Ezért is a csicsás kinézet :o) Előnye hogy nem kell bele liszt. Karácsonyi desszertnek is alkalmas lehet. 

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...