Máktorta 10. - csokoládés, meggymártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A máktortához
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
14g cukor56 kcal
-
8g mák44 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
14g vaj102 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14 kcal
-
42g vanília fagylalt79 kcal
Összesen
495
Kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A máktortához
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
173g cukor668 kcal
-
100g mák525 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
700g meggybefőtt504 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
171 kcal
-
500g vanília fagylalt950 kcal
Összesen
5929
Kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A máktortához
-
8.4g tejcsokoládé45 kcal
-
2.1g étcsokoládé12 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
4.2g mák22 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
7.2g vaj51 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
29.6g meggybefőtt21 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.9g kukoricakeményítő7 kcal
-
21.1g vanília fagylalt40 kcal
Összesen
250
Kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
495
Kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 312.9 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5626.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 2033 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 591 mg
-
Foszfor 1963 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.2 g
-
Cukor 433 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 330.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1669 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 849 mg
-
Retinol - A vitamin: 1646 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
5929
Kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
250
Kcal
Hozzávalók
A máktortához
-
20 dkg tejcsokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
-
0.8 bögre cukor
-
5 db tojás
-
17 dkg vaj
-
0.3 bögre finomliszt
-
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
A szószhoz
-
1 dl víz
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
50 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
A máktortához
- A csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és a kristálycukrot. Lehúzzuk a gázról, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és a mákot.
- A tojásfehérjéket habbá verjük. 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan hozzáadjuk a többit is.
- Sütőpapírral bélelt, illetve margarinnal kikent, lisztezett formákba töltjük, majd 165 fokon 50-55 percig sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
- Amikor kivesszük a sütőből, sütőpapírra fejjel lefelé kiborítjuk, de előtte elővigyázatosságból vágjuk körbe a formában, nehogy a széle valahol beletapadjon, és kihűtjük.
- Meggyszósz: az üveg meggyet a levével és egy kevés vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat, szegfűszeget, valamint a cukrot. Ezek után folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Ha biztosra akarunk menni, kiszedünk egy kis tálba levet, és abban keverjük el a keményítőt, majd visszaöntjük a meggyhez. Megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik, és lehúzzuk a gázról.
- A tortából akár formákat is kivághatunk sütemény kiszúróval, akár tortaszeleteket, vagy akár kis tortaformákban is süthetünk egyszemélyes tortácskákat. Egy tányérra tesszük a tortát, rá vagy mellé a fagyi gombócokat, és meglocsoljuk meggyszósszal.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9833
- Feltöltés dátuma: 2011. március 21.
Ajánló
Vanília fagyi! Az ízvilág ezzel együtt lesz tökéletes! Házilag is elkészíthetjük, úgy még finomabb!!!
Receptjellemzők

Nassoló Naplopó
17 recept
Nagyon finom desszert, ami nagyon könnyen és nagyon sokféle formában elkészíthető. A képen éppen Zila formában készült, beletöltve a meggyszósz. Sajnos nem lehet több képet feltölteni, amint szeletelve van, vanília fagyival vagy éppen formakiszúróval tányérdesszertként tálalva. Kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt is. Egy szeletet tányérra helyezünk, rá vagy mellé a vaníliafagyit kanalazzuk, és meglocsoljuk a meggyszósszal.