Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta tej- és gluténmentesen

Máktorta tej- és gluténmentesen
Máktorta tej- és gluténmentesen
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám születésnapjára készült ez a torta. És mivel a tejszínhabbal ő is hadilábon áll, így nem volt kérdéses, hogy hogyan készítem el. Talán még jobban ízlett mindenkinek ez a kókusztejszínes változat. Arra azért fel kell készülni, hogy van egy jellegzetes íze a kókuszkrémnek, nem egy Hulala tejszín.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Hogy egy kicsit feldobjam a torta kinézetét, reszeltem rá étcsokoládét (természetesen tej- és gluténmentes).

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a rumaromával és a vaníliás cukorral egy habverő segítségével habosra keverjük.
  2. Majd hozzáadjuk az őrölt mákot és a sütőport. Ezt is jól beledolgozzuk.
  3. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, utána a vajas masszához adagoljuk, és óvatosan összekeverjük.
  4. Egy kivajazott, csatos tortaformába öntjük, és 150 fokon előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 60 percig sütjük. Nagyon zömök tésztát kapunk.
  5. Miután kellően kihűlt a tésztánk, 2 részre osztjuk.

Krém

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot. Jó alaposan megkenjük a tortalapot, ügyelve arra, hogy a díszítéshez és a torta oldalára is maradjon a krémből.
  2. Majd a krémre ráhalmozzuk a meggyszemeket (itt is hagyunk pár szemet a díszítéshez), és ráhelyezzük a másik tortalapot. Utána körbekenjük a tortát a maradék krémmel. Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük, és rátesszük a megmaradt meggyeket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókusztejszínes torta, meggyes mákos tejszínes torta, reform torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
tejmentes margarin 20 dkg
finomítatlan nádcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 6 db
mák 20 dkg
rumaroma 5 ml
gluténmentes sütőpor 1 tk
tejmentes margarin 2 ek
növényi tejszín 4 dl
meggy 40 dkg
mák 2 ek