Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta

Máktorta
Máktorta
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a mákot, és úgy gondoltam, hogy megalkotom, mivel egy cukrász sem vállalta el ebben az elképzelésben.

hozzávalók / 8 adag

Mákos piskóta

Mákkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos piskóta

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral, a tejjel és a tojássárgájával. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, és hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Majd belereszeljük a citromot, és hozzáadjuk az olajat.
  2. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben (30x20) tűpróbáig sütjük, 180 fok, légkeveréses módban. Persze a sütőt előmelegítjük előtte.
  3. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk.

Mákkrém

  1. Egy nagy edényben forraljuk a tejet, mikor már forr, akkor hozzáadjuk a mákot, a porcukrot és a búzadarát, és sűrű krémet főzünk. Majd mikor kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint.
  2. A krém felét rákenjük az egyik félbevágott piskótára, majd rátesszük a másik piskótát, és a maradék krémet rákenjük a tetejére és az oldalára.

Hab

  1. Fél liter habalapanyagot felverjük, közben hozzáadjuk a fixálót is.
  2. A felvert habot pedig körbekenjük a tortán (a tetejére és az oldalára).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 207
össznézettség: 1 343
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

R1CH4RD

Mióta szakács: 2020.07.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

főzött krémes mákos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1054
finomliszt 1 bögre
mák 10 dkg
cukor 3 bögre
tej 2.5 dl
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 1 csomag
tej 1 l
mák 10 ek
búzadara 10 evőkanál
porcukor 5 ek
margarin 20 dkg
növényi habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag