r
Nosalty Logó

Mákosguba 7. - citromos-fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mákosguba 7. - citromos-fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2215.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13291.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    5408 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    3296 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 4379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet jól összekeverjük 5 ek cukorral, 4 tojással és a vaníliaaromával.
  2. A mákot a többi cukorral, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal átkeverjük.
  3. Egy közepes jénait kivajazunk.
  4. A kiflikarikák felét a tojásos tejben jól átforgtjuk, áztatjuk, majd a jénai áljára tesszük egy sorban.
  5. Megszórjuk a mazsola felével, majd a mák felével.
  6. Ezt a rétegezést mégegyszer megismételjük. Ha megmarad a tejből, azt nyugodtan öntsük a második réteg kiflire, mielőtt megszornánk a mákkal.
  7. A megmaradt vajat a tetejére daraboljuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36085
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Meg lehet szórni a tetejét sütés előtt porcukorral is. A sütési idő csak körülbelüli adat, még sosem mértem le. A lényeg, hogy amikor a jénai oldalán látszik, hogy a kiflik szép pirosak, és a lakásban terjeng a fahéj és a citrom illata, akkor ott az idő, hogy kivegyétek és még melegen megkóstóljátok. Ne sajnáljátok róla a mákot! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tévében láttam ezt a receptet évekkel ezelőtt, Stahl Judit készítésében. A hozzávalók mennyiségét nem tudtam felírni, ezért ezek a mennyiségek az én ízlésem szerint vannak megadva. Az illata isteni, az íze pedig még istenibb:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...