r
Nosalty Logó

Mákosguba 7. - citromos-fahéjas

Edit
Mákosguba 7. - citromos-fahéjas
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

731
Kalória
25g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
64.5g
Víz
157.2g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2215.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13291.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    5408 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    3296 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 4379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A tejet jól összekeverjük 5 ek cukorral, 4 tojással és a vaníliaaromával.
  2. A mákot a többi cukorral, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal átkeverjük.
  3. Egy közepes jénait kivajazunk.
  4. A kiflikarikák felét a tojásos tejben jól átforgtjuk, áztatjuk, majd a jénai áljára tesszük egy sorban.
  5. Megszórjuk a mazsola felével, majd a mák felével.
  6. Ezt a rétegezést mégegyszer megismételjük. Ha megmarad a tejből, azt nyugodtan öntsük a második réteg kiflire, mielőtt megszornánk a mákkal.
  7. A megmaradt vajat a tetejére daraboljuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tévében láttam ezt a receptet évekkel ezelőtt, Stahl Judit készítésében. A hozzávalók mennyiségét nem tudtam felírni, ezért ezek a mennyiségek az én ízlésem szerint vannak megadva. Az illata isteni, az íze pedig még istenibb:).

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...