Mákosguba 7. - citromos-fahéjas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
731
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
4379
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2215.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 901 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
731
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.1 g
Zsír
-
Összesen 178.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13291.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 5408 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1031 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 3296 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.3 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 386.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 816 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1248 micro
Összesen
4379
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet jól összekeverjük 5 ek cukorral, 4 tojással és a vaníliaaromával.
- A mákot a többi cukorral, fahéjjal és a reszelt citromhéjjal átkeverjük.
- Egy közepes jénait kivajazunk.
- A kiflikarikák felét a tojásos tejben jól átforgtjuk, áztatjuk, majd a jénai áljára tesszük egy sorban.
- Megszórjuk a mazsola felével, majd a mák felével.
- Ezt a rétegezést mégegyszer megismételjük. Ha megmarad a tejből, azt nyugodtan öntsük a második réteg kiflire, mielőtt megszornánk a mákkal.
- A megmaradt vajat a tetejére daraboljuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 36085
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.
Ajánló
Meg lehet szórni a tetejét sütés előtt porcukorral is. A sütési idő csak körülbelüli adat, még sosem mértem le. A lényeg, hogy amikor a jénai oldalán látszik, hogy a kiflik szép pirosak, és a lakásban terjeng a fahéj és a citrom illata, akkor ott az idő, hogy kivegyétek és még melegen megkóstóljátok. Ne sajnáljátok róla a mákot! Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Edit
153 recept
A tévében láttam ezt a receptet évekkel ezelőtt, Stahl Judit készítésében. A hozzávalók mennyiségét nem tudtam felírni, ezért ezek a mennyiségek az én ízlésem szerint vannak megadva. Az illata isteni, az íze pedig még istenibb:).