r
Nosalty Logó

Mákos guba vaníliasodóval

Ana's Kitchen
Mákos guba vaníliasodóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Guba

Vaníliasodó

942
Kalória
30.4g
Fehérje
124g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
51.2g
Víz
379.8g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
72.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 942 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 3775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 182 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 942 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9756.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    4215 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2226 mg
  • Nátrium
    2438 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    204.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

Guba

  1. Melegítsük fel a tejet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.)
  2. A darált mákot keverjük el a porcukorral.
  3. Vajazzunk ki egy jénai tálat, és rétegezzük a tál aljára a karikára vágott kifliket. Locsoljuk meg egy adag tejes keverékkel, és szórjunk rá mákot. Folytassuk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.

Vaníliasodó

  1. Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral együtt.
  2. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a liszttel és cukorral. Tűzre tesszük, és folyamatosan kevergetjük kb. 1 percig. Fokozatosan hozzáöntjük a meleg tejet, és állandó keverés mellett besűrítjük.
  3. Felhasználhatjuk azonnal langyosan, de lehűtve is nagyon finom! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek