Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy kis mák, és nem akartam hagyni, hogy megavasodjon. Ezért összehoztam ezt a sütit.

Aki szereti a mákot, a gyümölcsöt egy könnyed krém kíséretében, annak biztos ízleni fog. :-)

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 25 dkg darált mák
  • 1 ek tej (elhagyható)

Cseresznyés töltelékhez:

  • 50 dkg cseresznye (lehet befőtt)
  • 1 cs főzős vanília pudingpor
  • ízlés szerint cukor

Vaníliás krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 2 kk vanília aroma
  • 2 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor (ha még szükséges)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet összekeverjük.
  2. Az olvasztott margarint a porcukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a margarinos masszához adjuk.
  4. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  5. Rákanalazzuk a fehérjehabot a margarinos keverékre, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mákos lisztes alapot is.
  6. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, beleborítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe rakjuk, 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  7. A cseresznyét kimagozzuk, és egy fazékba rakjuk a cukorral együtt, majd gyakori kevergetés mellett főzni kezdjük.
  8. Attól függően, hogy mennyi levet enged, pici vízzel felöntve hozzáadjuk a pudingport. Fontos, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  9. A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vanília aromát és a pudingport, majd addig verjük, míg kemény habot nem kapunk.
  10. A tészta alapot miután kihűlt, 3 részre vágjuk.
  11. Az alsó lapra ráhalmozzuk a cseresznyés masszát, és elsimítjuk, majd a középső lapot megkenjük a vaníliakrémmel, és ráborítjuk a 3. lapot.
  12. A tetejét vékonyan a vaníliás krémmel elsimítjuk, és cseresznyével díszítjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 516
elküldve: 8
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes mákos szelet, mákos sütemény, cseresznyés mákos vaníliakrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!