r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 711 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 5692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 711 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10576.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    4502 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    3752 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 5692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet összekeverjük.
  2. Az olvasztott margarint a porcukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a margarinos masszához adjuk.
  4. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  5. Rákanalazzuk a fehérjehabot a margarinos keverékre, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mákos lisztes alapot is.
  6. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, beleborítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe rakjuk, 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  7. A cseresznyét kimagozzuk, és egy fazékba rakjuk a cukorral együtt, majd gyakori kevergetés mellett főzni kezdjük.
  8. Attól függően, hogy mennyi levet enged, pici vízzel felöntve hozzáadjuk a pudingport. Fontos, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  9. A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vanília aromát és a pudingport, majd addig verjük, míg kemény habot nem kapunk.
  10. A tészta alapot miután kihűlt, 3 részre vágjuk.
  11. Az alsó lapra ráhalmozzuk a cseresznyés masszát, és elsimítjuk, majd a középső lapot megkenjük a vaníliakrémmel, és ráborítjuk a 3. lapot.
  12. A tetejét vékonyan a vaníliás krémmel elsimítjuk, és cseresznyével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6795
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
Alkonyat 83 recept

Volt itthon egy kis mák, és nem akartam hagyni, hogy megavasodjon. Ezért összehoztam ezt a sütit. Aki szereti a mákot, a gyümölcsöt egy könnyed krém kíséretében, annak biztos ízleni fog. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek