Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás sajttorta szandiika konyhájából

Málnás sajttorta szandiika konyhájából
Málnás sajttorta szandiika konyhájából
135 perc / előkészület: 60 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek tőle, a nevével ellentétben édesen krémes!:)

Ez a recept 26 cm-es kapcsos tortaformához elegendő!

Remélem, nektek is éppúgy fog ízleni, mint ahogy nekünk!
Jó étvágyat hozzá!:)

TIPP: A tökéletes íz elérésének érdekében mindenképpen natúr krémsajtot használjatok, illetve zabfalatokat (az is natúr)!! Különben teljesen más ízvilágot fogtok kapni!

hozzávalók / 6 adag

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

ajánlat

Bárhol, bármikor, bármivel, bárkivel! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majd nyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánlott sütni.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A krémsajtot habverővel habosítsuk kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát.
  4. A krém közepébe üssünk egy tojást, és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
  5. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
  6. Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
  7. Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
  8. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozzuk át.
  9. A krém tetejét málnával pöttyözzük be, és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
  10. Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
  11. Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb. 0,5 l!!)
  12. Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
  13. Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
  14. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  15. Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 80 600
elküldve: 37
receptkönyvben: 802
elkészítve: 56/65
Facebookon megjelent: -

szakács

szandiika

Mióta szakács: 2010.09.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cheese cake, sajtkrémes torta, sajttorta málna tetővel

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mvmoncsi
mvmoncsi Thu, 2014-10-09 19:08

Kedves Szandi!

Sajnos a málna szezonon túl vagyunk, mégis szeretném megcsinálni a hétvégén ezt a tortát. Mirelit málnával próbáltad már?

szandusho
szandiika / szandusho Sat, 2015-02-07 21:55

Szia!
Szánom bánom, de sajnos nem láttam, hogy írtál :(
Természetesen lehet fagyasztott málnából is, én mindig abból csinálom:)

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Tue, 2014-11-18 19:50

Szia! Bocsi, hogy "belekotyogok", mert Szandit kérdezted, de gondoltam, megosztom Veled: én speciel nem cicóztam a "friss" málnaszósszal, hanem vettem "prémium" minőségű málnalekvárt (pl. a T-betűs boltban, a Finest Selection-féle, nem olcsó, de nagggggyon finom), ami felmelegítve díszítésre is kiválóan alkalmas! :)

dorcs
dorcs Tue, 2014-05-20 18:00

Szia! Még nem sütöttem sajttortát, de ezt mindenképpen szeretném kipróbálni. Az lenne a kérdésem, hogy legtöbb helyen a sajttortánál írják, hogy be fog lapulni a teteje, miután megsült. Ez nem lenne gond, de a mintát is tönkretenné. Te ezt hogy küszöbölöd ki?
Köszi!

szandusho
szandiika / szandusho Tue, 2014-05-20 23:17

Szia!
Már sokszor megsütöttem ezt a sajttortát, de még sosem lapult le, sőt a blogolvasóim sem panaszkodtak erre, szóval szerintem neked sem fog!:)

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2014-02-12 16:12

Kedves Mindenki!

Megsütöttem, hibátlan, a legfinomabb, amit valaha ettem. Ami viszont fontos:

TELJESEN FELESLEGES vízbe állítani. Én is tettem alá vizet a sütőben (nyilván ez kell!), de kihagytam azt a bizonytalan kimenetelű macerát, hogy bebugyoláljam, stb... és voilá, HIBÁTLAN sajttortát vettem ki a sütőből. Szóval a tippem: hagyjátok ezt a beleállítgatós izét, ez a recept anélkül (is) tökéletes.

Köszönöm!

szandusho
szandiika / szandusho Wed, 2014-02-12 16:23

Kedves Kisszunyi!

Nagyon örülök neki, hogy ennyire ízlik!:))
Én azért ajánlom az alufóliába csomagolást, mert az én kapcsos tortaformámba befolyna a víz, és az szerintem tönkretenné ezt a finom sajttortát.
Te milyen tortaformában sütötted?

Szandi

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2014-02-12 19:28

Ezek szerint rosszul fogalmaztam: én nem állítom bele a tortát a vízbe, csak a sütő aljára rakok egy tálat, a tortaforma meg ott csücsül egy emelettel feljebb, a gőz "ereje" így is eléri ugyanazt a hatást. Ennek előnye: nem kell beburkolni a tortaformát (természetesen az enyém is átázna, ha vízbe állítanám). Egyébként sajnos nálam is gond volt, hogy nem férne bele a tortaforma a megfelelő tepsibe... :) Meg félek, hogy az alufólia véletlen kiszakad (a kapocs, vagy a rácsok miatt).

Egyébként gratulálok a sok-sok receptedhez, igazán dicséretre méltó, hogy ilyen fiatalon van kedved/energiád a konyhában tüsténkedni, ami sok kortársadról nem mondható el. Szóval így tovább! ;)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-09-14 10:16

Kedves Szandika! Gratulalok a nyeremenyhez, igazan szep ez a torta, es biztos finom is!
Szeretettel: Veronika

Szilcsi
Szilcsi Thu, 2013-11-07 09:49

Szia!Nagyon tetszik a recepted lenne 1 kérdésem a sütéssel kapcsolatban.Nekem villanyos a sütőm és a tepsi amibe a tortaforma is beleférne az már a sütőmbe nem fér bele.Szóval úgy is elkészíthetem ha alulra teszek vizet edénybe?Köszönöm válaszodat

szandusho
szandiika / szandusho Thu, 2013-11-07 19:35

Szia!
Az a baj, hogy az egyik lényeges momentum az, hogy a forró vízben sütjük, úgy gondolom, hogyha csak a gőz éri, akkor nem olyan sajttortát fogsz kapni, mint amilyet kellene.. :/
Esetleg nincs kisebb tepsid és tortaformád?

Szilcsi
Szilcsi Fri, 2013-11-08 09:28

Értem gondoltam,hogy úgy nem lesz az igazi megsütöm másnál aztán majd beszerzem a kellékeket.Köszönöm válaszodat

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2014-02-12 16:13

Dede, próbáld ki simán, "gőzzel", kipróbáltam, hibátlan! Fentebb írtam külön kommentet is, hogy másoknak is könnyítsek a dolgán:)

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Fri, 2013-08-30 18:06

Kedves Szandusho!
Megnéztem a sütit felvágva is nagyon szép, jól néz ki és biztos, hogy finom is.
Tartsd meg az első helyet, megérdemled. Puszi, Erzsi

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Fri, 2013-08-30 14:38

Megérdemelten került az első helyre ez a süti, a szépsége vitathatatlan. Jó lett volna ha felvágva is láthattam volna.
Sok sikert kívánok.
Üdv. Erzsi

popostar
Popostar / popostar Thu, 2013-08-29 19:36

Nagyon tetszik, hétvégén el is készítjük.
Sok sikert a versenyhez, remélem te nyersz, mert ez a recept igazán megérdemli :)

kunioti
kunioti Tue, 2013-08-27 13:11

Eddig még nem tudtam rájönni, hogy kell a tetején a díszítést megcsinálni. :D
Esetleg valaki részletesebben le tudná írni, hogy meg tudjam csinálni?

szandusho
szandiika / szandusho Thu, 2013-08-29 11:10

Szia!
Ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam, csak nem voltam gépközelben.
Én úgy csináltam, hogy a málnát felszívtam egy fecskendővel, majd köröket rajzoltam a sajttortára, amit fogpiszkálóval széthúztam - egyet a közepe felé, egyet meg a tortaforma pereme felé.
Sok sikert!:)

minervamcg
minervamcg Sat, 2013-08-24 17:46

Kedves szandika! Gyönyörű ez a torta, teljesen kísértésbe estem, hogy elkészítsem, kérdésem, hogy milyen krémsajtot használsz hozzá?

szandusho
szandiika / szandusho Sat, 2013-08-24 18:27

Kedves minervamcg!
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!:)
Én mindig Philadelphia krémsajtot használok, és szerintem te is abból csináld, mert már jelezték egyszer nekem, hogy aki Mascarponet használt, valamiért nem sikerült.
Várom visszajelzésed, hogy hogy sikerült!:)
Szandi

klubber
klubber Thu, 2013-08-22 01:32

Legközelebb talán valami mákosat kellene csinálni! :)

840
zabkeksz 365 g
teavaj 70 g
krémsajt 625 g
cukor 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 3 db
málna 75 g
cukor 1.5 csapott ek