r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta szandiika konyhájából

szandiika
Málnás sajttorta szandiika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

840
Kalória
13.4g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
48.6g
Zsír
31g
Víz
115.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
58.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

Összesen 840 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 840 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    291.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.4 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Kekszhez

  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majdnyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánlott sütni.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A krémsajtot habverővel habosítsuk kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát.
  4. A krém közepébe üssünk egy tojást, és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
  5. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
  6. Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
  7. Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
  8. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozzuk át.
  9. A krém tetejét málnával pöttyözzük be, és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
  10. Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
  11. Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb. 0,5 l!!)
  12. Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
  13. Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
  14. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  15. Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek tőle, a nevével ellentétben édesen krémes!:) Ez a recept 26 cm-es kapcsos tortaformához elegendő! Remélem, nektek is éppúgy fog ízleni, mint ahogy nekünk! Jó étvágyat hozzá!:) TIPP: A tökéletes íz elérésének érdekében mindenképpen natúr krémsajtot használjatok, illetve zabfalatokat (az is natúr)!! Különben teljesen más ízvilágot fogtok kapni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek