Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus meggyes cheesecake

Diabetikus meggyes cheesecake
Diabetikus meggyes cheesecake
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diabetikus sajttorta diétázóknak, cukorbetegeknek. :D

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 15 dkg szénhidrátszegény kekszmorzsa (vagy cukormentes)
  • 8 dkg olvasztott vaj (amennyit felvesz a darált keksz)
  • 2 teáskanál xilit

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összekeverjük a vajjal, és belenyomkodjuk egy cukrászkeretbe, de lehet kerek tortaformába is.
  2. Előmelegített, 170°C-os sütőben 10 percig elősütjük.
  3. A mascarponét kikeverjük a porxilittel, a keményítővel, a vaníliás xilittel, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
  4. Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50-60 percet sütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, és másnapig hűtőben tesszük.
  6. Bármilyen gyümölccsel díszíthető, én főztem fel meggyzselét, amit nyomózsákból a szeletek tetejére adagoltam, majd egész meggyszemeket tettem rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 062
elküldve: 3
receptkönyvben: 168
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diabetikus sajttorta, meggyes sajttorta cukormentesen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tundike81
tundike81 Thu, 2015-04-23 16:48

szia! A tojásokat egészben kell hozzáadni a krémhez? nem kell különválasztani és felverni a fehérjét habbá? A keményítőt mivel lehetne helyettesíteni,ha nincs? Köszönöm!

boromisza dalma
boromisza dalma Fri, 2012-08-24 13:20

Szia! meggyzselét hogyan főzted fel, és kb mennyi meggyből? sütőkereted kb mekkora volt? köszönöm!

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Fri, 2012-08-24 19:58

Szia! A meggyzselé:meggyet a levével kicsit felmelegítjük teszünk bele kevés xilitet, egy kevés étkezési keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverünk majd hozzáadjuk a meggyhez és felfőzzük(de csak éppen hogy elérje a zselés állagot). A keretem állítható,de olyan 20X30cm-re volt beállítva!Szép napot!
Daniella

551
kekszmorzsa 15 dkg
vaj 8 dkg
xilit 2 teáskanál
mascarpone 50 dkg
xilit 15 dkg
étkezési keményítő 40 g
tejföl 2 dl
tojás 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
meggy 10 dkg