Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos rácsos süti

Mákos rácsos süti
Mákos rácsos süti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ripsz-ropsz süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 30 dkg mák (darált)
  • 1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 dl tej (amennyit felvesz)
  • 2 ek porcukor (ízlés szerint)

ajánlat

Egy bögre tejjel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfutattjuk langyos tejben, és azután hozzáadjuk a cukrot.
  2. A lisztet összedolgozzuk az élesztővel és a többi hozzávalót: a margarint, olajat kefírt és sütőport.
  3. Miután jól összegyúrtuk a tésztánkat, mehet is kelni egy jó 2 órára.
  4. Közben elkészülhet a mákos töltelék. Megdaráljuk a mákot, és ízesitjük reszelt citromhéjjal fahéjjal és ízlés szerint porcukorral.
  5. Amennyi tejet felvesz, annyit öntünk rá, és folyamatos kavargatás közben főzzük.
  6. A megkelt tésztánkat kettőbe osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és a sütőpapíros kiolajozott tepsibe helyezzük.
  7. Ezután öntsük rá a mákos pépet.
  8. Derelyevágóval szeljük fel csíkokra a másik kinyújtott tésztánkat, és srégen helyezzük el a mákos pép tetejére.
  9. Mehet a sütőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 364
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos linzer süti, rácsos süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Thu, 2011-05-26 17:16

Kedves Yve,
Erre csak azt tudom mondani,hogy hat pedig jol van...:(
Marmint az adagok a receptre.

Yve
Yve / Yve Thu, 2011-05-19 08:40

Biztatom magam, hogy CSAK nekem nem sikerult...:( ... de a tej adag tutti el van irva... ennyit velemenyezek most, mint irtam, hatha CSAK nekem nem sikerult :D
Minden jot neked, szio

Yve
Yve / Yve Wed, 2011-05-18 09:04

Bocs, de tutti kell az eleszto melle sutopor is? (habar ha oda van irva, ugy ertetted, hogy igen)
OK, ma kiprobalom anelkul, majd irom az eredmenyt es kosziii
Vidam hetet, szia Evy

1965
finomliszt 100 dkg
tej 1 dl
élesztő 5 dkg
margarin 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
kefir 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
cukor 3 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
mák 30 dkg
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
porcukor 2 ek