r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

töltelékhez

tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 3816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagyobb edényben elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral.
  2. Majd fakanállal belekeverjük az olajat, a sütőporos lisztet és a mákot. Ezután a keményre felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  3. A mákos piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

töltelékhez

  1. A vaníliás pudingport sűrűre főzzük a tejjel, cukorral, és teljesen kihűtjük. A Hulalát kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
  2. A kihűlt mákos-piskótát két lappá vágjuk, és az egyik felét egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét kirakjuk lecsepegtetett meggyszemekkel.
  3. A tortazselét elkészítjük, és langyosan a tortára öntjük, majd befedjük a másik piskótalappal.

tetejére

  1. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk (ízlésünknek megfelelően olajjal vagy vajjal).
  2. Egyenletesen bevonjuk vele a tortát, majd hűtőben 1-2 órát dermesztjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3594
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 10.

Ajánló

A csokival bevont piskótalapot érdemes előre elkészíteni, felkockázni, és úgy rátenni a még nem teljesen kihűlt zselére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 589 recept

Egy internetes kép családi újratervezése, valamint többszöri próbálkozás eredménye ez a süti!

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk