Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete rózsa Magditól

Fekete rózsa Magditól
Fekete rózsa Magditól
95 perc / előkészület: 50 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféleképpen hallottam ezt a sütit, de a receptet nem kaptam meg, majd amikor meglett, neki láttam és sikerült! Sokan azt mondják macerás, hát igen, de megéri, lágy a tészta, de nem szabad lisztet adni még hozzá! Amennyiben betarjuk a sorrendet, nem is olyan nehéz megcsinálni!

Nagyon kiadós süti!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A süti tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tésztához összegyúrjuk az anyagokat, jó kis gyenge tésztát kapunk. 6 egyenlő részre osztjuk.
  2. 2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
  3. A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
  4. A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
  5. Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
  6. A krémhez megfőzzük a pudingot.
  7. A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
  8. A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
  9. Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
  10. Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
  11. A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x40x8 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 234
elküldve: 32
receptkönyvben: 556
elkészítve: 15/30
Facebookon megjelent: -

szakács

manesim

Mióta szakács: 2011.08.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

különleges mákos sütemény, fekete rózsa szelet

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2018-02-11 00:02

Kedves manesim!
Mákos sütiket keresgettem. Ezt nagyon szépnek és különlegesnek találtam. Iziben el is készítettem és nem csalódtam. Nehéz volt kivárni a másnapot, mire megpuhult, de sikerült :) Köszönet a pontos és részletes receptért! Üdvözlettel: il-di.

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sat, 2013-09-07 16:08

Kedves manesim!

A "nehezén" már túl vagyok :D :D a rudak a sütőben, már érzem az illatát :P
Alig várom a végeredményt!! A tied valami mesés!! (y)
Egy kérdés: te a lapokon lévő krémre mit tettél még? Mert én látok ott vmit. :)
Köszönöm a receptet, tuti máskor is meg fogom még sütni!!

Bea

manesim
manesim / manesim Sat, 2013-10-05 21:21

Kedves fnbetti!

Sajnos ritkán járok erre, most olvasom mit kérdeztél, semmi nincs a krémre téve, a mákos rudak kicsit jobban megsültek és az látszik úgy mintha lenne rajta valami.

Örülök ha tetszik és ízlik.
Üdv: Magdi

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sun, 2013-10-06 21:02

Igen, azóta már én is megvilágosodtam, h emiatt lehet, m nekem ugyanilyen lett. :P
Az íze........úúúúúúhhhhhh, hát az valami eszméletlen!!! Pláne másnapra, ahogy megpuhult a tészta a krémtől! :))))
Annyira ízlett mindenkinek, akkora sikert aratott, h az hihetetlen!
Köszönöm neked ezt a receptet! Egyszerűen szuper!! (y)

icu36
icu36 Fri, 2013-08-30 21:35

Én már megcsináltam és isteni finom!A citromhéjat nem szabad kihagyni mert attol van valami isteni íze .Először száraz lessz de egy nap alatt megpuhul és akkor igazán finom!

manesim
manesim / manesim Sat, 2013-10-05 21:24

Nekem sosem száraz, mert mitől is lenne az?

Lehet citromhéjjal, vaníliával, rummal ízesíteni a mákot, kinek hogy tetszik.

Akkor igazán finom amikor a végére érünk, sajnos akkor már csak egy kicsi van belőle. :)

joli123
joli123 Mon, 2011-12-26 22:46

Nagyon finom ,olcsó és egyszerü elkésziteni! Gratulálok!Dióval is elkészitetem az is tökjó.

tenger
tenger / tenger Sun, 2011-11-06 13:42

Gratulálok, ez szépséges és nagyon finom is lehet!

Ideröppenhetne most egy szelet..:-)

Brea
Rea / Brea Sun, 2011-11-06 11:02

Hú, ezt tényleg fekete:) Csak én nem látom a képet?

969
finomliszt 60 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
tej 2 dl
mák 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 10 dkg
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliaaroma 10 ml
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek