r
Nosalty Logó

Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)

NS
Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

746
Kalória
18.9g
Fehérje
88.2g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
39.3g
Víz
155.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
49.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk. (Ha friss kiflink van csak, akkor meleg sütőben kb. 20 perc alatt kicsit megszárítjuk őket.)
  2. A tejet 5 dkg porcukorral felforraljuk, a kiflikre öntjük, jól összeforgatjuk vele, s fedő alatt hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat.
  3. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, beleegyengetjük a tejes kifliket.
  4. A darált mákhoz keverünk 10 dkg porcukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd megszórjuk ezzel egyenletesen a guba tetejét, végül vajdarabkákat szórunk rá.
  5. Forró sütőben (kb 200°C-on) kb. 15 perc alatt megsütjük.
  6. Az aszalt barackot apró kockákra vágjuk, s kevés (elvileg cukros) vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  7. A tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a mascarponét és a barackot.
  8. Az egészbe beleforgatjuk a gubát, jénai tálba tesszük, s forró sütőben további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Én mindig variálom a mákos gubát, szerintem az alaprecept tényleg csak egy alap, amit bármivel jól meg lehet "bolondítani". :-) Nekem bejött ez a változat is, gondoltam, közzéteszem. Jó étvágyat hozzá!

Nosalty stories

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...