r
Nosalty Logó

Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés mákosguba (Mákosguba 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4477 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 746 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 4477 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk. (Ha friss kiflink van csak, akkor meleg sütőben kb. 20 perc alatt kicsit megszárítjuk őket.)
  2. A tejet 5 dkg porcukorral felforraljuk, a kiflikre öntjük, jól összeforgatjuk vele, s fedő alatt hagyjuk, hogy kicsit megszívják magukat.
  3. Kivajazunk egy megfelelő méretű tepsit, beleegyengetjük a tejes kifliket.
  4. A darált mákhoz keverünk 10 dkg porcukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd megszórjuk ezzel egyenletesen a guba tetejét, végül vajdarabkákat szórunk rá.
  5. Forró sütőben (kb 200°C-on) kb. 15 perc alatt megsütjük.
  6. Az aszalt barackot apró kockákra vágjuk, s kevés (elvileg cukros) vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  7. A tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a mascarponét és a barackot.
  8. Az egészbe beleforgatjuk a gubát, jénai tálba tesszük, s forró sütőben további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 43159
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.

Ajánló

Szeirntem ez mák helyett darált dióval (ez esetben kevesebb cukorral, vagy anélkül) is nagyon finom lehet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én mindig variálom a mákos gubát, szerintem az alaprecept tényleg csak egy alap, amit bármivel jól meg lehet "bolondítani". :-) Nekem bejött ez a változat is, gondoltam, közzéteszem. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Olgy

Azzal a változtatással csináltam, hogy barack helyett mazsolát tettem bele. Nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Örülök, Olgy! :-)

Törölt felhasználó

Ezt muszály vagyok megcsinálni, mert annyira jól hangzik! Limara oldalán találtam gubakiflit, azt megsütjük itthon, legalább letesztelem azt is :) milyen jó is ez a sok finomság... köszönjük, mentjük!

Törölt felhasználó

H???, de jó! Guba, saját készítés? kiflib?l, ez igen! :-) Alig várom a beszámolót!

Törölt felhasználó

http://www.diningguide.hu/recept/etterem-informacio-5391 a gubakifli receptje, amit ha jó vékonyra sodorsz, kemény lesz másnapra. Én elkövettem azt a hibát, hogy kevesebb tejet öntöttem a kiflikre (a dagasztás fél adagját használtam ehhez az adaghoz, még igy is kicsit magasabb a kifli aránya), de egy kis vanilia sodóval/pudinggal lehet helyettesiteni, hogy "lucskosabb" legyen a guba :) finom lett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek