r
Nosalty Logó

Mákos guba muffin Valentin napra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba muffin Valentin napra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (12 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (12 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 3187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (12 darabhoz)

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6270.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2528 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 3187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához (12 darabhoz)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (12 darabhoz)

  1. A pudingot hagyományos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. (Azért használunk 3 dl tejet a szokásos 5 dl helyett, mert sűrűbbre kell főzni, mint a megszokott pudingot.)
  2. A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, a joghurtot kikeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. A tojást kézi mixerrel összedolgozzuk a mézzel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, a fűszeres joghurtot, és beleforgatjuk a mákos lisztet.
  3. Papírkapszlikkal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit, mindegyikbe egy-egy evőkanál tésztát teszünk. Erre kanalazunk egy-egy teáskanál pudingot, majd befedjük egy újabb adag mákos tésztával.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Porcukorral meghintve is tálalhatjuk, de díszíthetjük kedvünk, fantáziánk, alkalom szerint (cukormázzal, szórócukorral, stb.).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3385
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Valentin-nap közeledtével elkezdődött az ötletelés: mivel is lepjem meg a páromat ezen a napon. Hiszen sokszor sütök, de ezen a napon valamilyen szívecskés, "Valentin-napos" dologgal szerettem volna meglepni. Egy gasztromagazinban még karácsony tájékán akadtam erre a receptre, amit ici-picit átformáltam Valentin-naposra. Végülis nem ez készült azon a napon, de előzetesnek megfelelt!

Hozzávalók

A tésztához (12 darabhoz)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?