r
Nosalty Logó

Flódni-cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Flódni-cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 4728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10275.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    4259 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    944 mg
  • Foszfor
    3664 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737.5 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Elkészítés

Az almavajhoz

  1. Először tegyük fel főni az almavajat: a gyümölcsök magházát vágjuk ki, de ne pucoljuk meg őket. Vágjuk azonos méretű kockákra az almákat, majd tegyük egy lábasba a mézzel és a fűszerekkel együtt.
  2. Kis lángon, fedő alatt főzzük az egészet. Viszonylag lassú folyamat lesz, mivel az alma a saját gőzében fog teljesen szétfőni. Az első 30 perc alatt ne emeljük fel a fedőt, utána azonban keverjünk rajta egyet, nehogy leégjen.
  3. Összesen nagyjából egy óra kell az almák teljes szétfőzéséhez: akkor zárjuk el alatta a lángot, ha az egész pépes, már csak néhány héjdarabka látszik, és a „vajnak” mélybordó színe van. Az almavajat turmixoljuk krémesre és tegyük félre felhasználásig.

A piskótához

  1. Amíg fő az alma, süssük meg a muffinokat. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, a nedveseket pedig egy kisebb pohárban. Öntsük a nedves részt a szárazhoz, és keverjük homogénre a masszát.
  2. Melegítsük elő a sütőnket 180℃-ra, és készítsünk elő egy 12-lyukú muffinformát. A mélyedéseket kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. A tésztát osszuk el a 12 lyuk között. Süssük a muffinokat 25 percig.

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

  1. Hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni a muffinokat. Ha esetleg nagyon felpúposodtak, vágjuk le róluk a felesleges részt. Egy habcsővel vagy más kiszúróval vájjuk ki a muffinok közepét. A lyukakba kanalazzunk almavajat. Kenjük meg a sütemények tetejét szilvalekvárral.
  2. A habcsókhoz készítsünk cukorszirupot a vízből és cukorból. Keverjük addig, amíg fel nem forr, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Amikor felforrt, hagyjuk abba a kevergetést. Forraljuk az egészet, amíg el nem éri a 115℃-ot (maghőmérő segítségével).
  3. Mielőtt teljesen elkészülne a cukorszirup, kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Amikor laza habot alkot, csorgassuk hozzá óvatosan a forró cukorszirupot. Verjük még egy percig, majd forgassuk bele a darált diót.
  4. Tegyük habzsákba a tojásfehérjét, és körkörösen nyomjuk a muffinok tetejére. Egy flambírozó pisztollyal enyhén pirítsunk rá, ha szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3070
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni-cupcake
Lakos Benedek 263 recept

Vannak ízek, amelyek tagadhatatlanul a karácsonyhoz tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy a süteményeket folyamatosan ezekkel az ízekkel sütjük az ünnepre. A flódni híres arról, hogy négyet is felsorakoztat közülük, ez a négy íz ihlette ezt a lenti süteményt is.

Hozzávalók

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek