r
Nosalty Logó

Mákos guba gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Mákos guba gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tejes keverékhez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 1326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tejes keverékhez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 5303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tejes keverékhez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7571.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    3163 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1927 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 5303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A tejes keverékhez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tejes keverékhez

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit.
  2. A tejet, a cukrot és a vanília rúd kikapargatott belsejét nagy lángon kevergetve forrpontig melegítjük. Levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a tejszínt, és félretesszük hűlni.
  3. Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk, és beleszórjuk a tepsibe. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a citrom héját, és a cukros-citromos mákkal meghintjük a kifli karikákat.
  4. A tojássárgájákhoz kézi habverővel apránként hozzávegyítjük a kihűlt, tejes keveréket, és megöntözzük vele a tepsiben várakozó mákos kifli karikákat.
  5. Az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk: így a mák szétoszlik, a kifli karikák jó tocsakossá válnak.
  6. Az ételre rámorzsoljuk a vajat, és bő 30 perc alatt megsütjük a sütőben. Tálaláskor mézet kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34603
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba gazdagon
nyultanti 100 recept

Stahl Judit receptjei között akadtam rá erre a mákos gubára. Amióta kipróbáltam, nálunk minden évben ez a karácsonyi ebéd.

Hozzávalók

A tejes keverékhez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek