Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos mákos guba

Szaftos mákos guba
Szaftos mákos guba
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (348)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors mákos guba, ami a tojáshabnak köszönhetően sütés közben sem szárad ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiflit felkarikázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával.
  3. A mákos keveréket a pirított kiflikre öntjük és alaposan összeforgatjuk, amíg az összes nedvességet fel nem issza, majd kivajazott hőálló tálba öntjük.
  4. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni és kanalanként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a három evőkanál cukrot és kemény habot verünk belőle.
  5. A guba tetejét megkenjük a tojáshabbal, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 204 723
elküldve: 65
receptkönyvben: 937
elkészítve: 62/62
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos mákos kocka, mákos máglyarakás

Hozzászólások (348)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

586
kifli 5 db
tej 6 dl
mák 150 g
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
cukor 3 ek