r
Nosalty Logó

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral

Monique
Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

526
Kalória
11.6g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
49.9g
Víz
64.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
28.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10763.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4278 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1212 mg
  • Foszfor
    4032 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 6298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A hozzávalókat kimérjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot.
  3. A kétféle lisztbe szórjuk a sütőport és egy csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékünkhöz lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben folyamatosan csomómentesre keverjük.
  5. Utoljára adjuk hozzá az apróra vágott mazsolát, diót és a mákot.
  6. A sűrű masszát egy kivajazott, nagy lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a megszurkálás után a fogpiszkálóra nem tapadt a süteményünk, akkor már a belseje is megsült. Miután kihűlt, szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3

Az idei karácsonyi bejglihez kissé sok diós és mákos tölteléket kevertem ki, ezért a megmaradt töltelékeket egy pitébe kevertem bele. Hogy teljes legyen a élvezet, rumos meggylekvárral körítettem tejszínhab kíséretében.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek