r
Nosalty Logó

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 526 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 526 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10763.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4278 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1212 mg
  • Foszfor
    4032 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 6298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A hozzávalókat kimérjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot.
  3. A kétféle lisztbe szórjuk a sütőport és egy csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékünkhöz lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben folyamatosan csomómentesre keverjük.
  5. Utoljára adjuk hozzá az apróra vágott mazsolát, diót és a mákot.
  6. A sűrű masszát egy kivajazott, nagy lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a megszurkálás után a fogpiszkálóra nem tapadt a süteményünk, akkor már a belseje is megsült. Miután kihűlt, szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 929
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Bármiféle öntet vagy lekvár nélkül is finom pl. egy finom cappuchino, tea vagy egy pohár tej mellé. Én most egy kis meggylekvárba kevertem barna rumot, amit aztán a tejszínhab fészekbe kanalaztam, és a tetejét darabolt dióval szórtam meg. De legközelebb vaníliás öntetet fogok kínálni hozzá. :)

Receptkategóriák

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
Monique 73 recept

Az idei karácsonyi bejglihez kissé sok diós és mákos tölteléket kevertem ki, ezért a megmaradt töltelékeket egy pitébe kevertem bele. Hogy teljes legyen a élvezet, rumos meggylekvárral körítettem tejszínhab kíséretében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek