Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós aranygaluska

Mákos-diós aranygaluska
Mákos-diós aranygaluska
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki maga tudja, milyen édesen szereti. Lehet több mákos, diós cukrot szórni a sorok közé.
A dagasztást én úgy szoktam, hogy a jobb kezemmel nem szembe dagasztom a levegőt a tésztába, hanem oldalról befelé, így könnyebb, és jobban fog sikerülni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkavarjuk a cukrot, meglangyosítjuk. Az élesztőt kevés tejjel, liszttel megfuttatjuk.
  2. Egy tálba tesszük az alapanyagokat, mikor az élesztő felfutott, azt is hozzáöntjük. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg nem ad puffogó hangot. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy ne tapadjon a kezünkhöz. (Olajat a vége felé adagoljuk hozzá.)
  3. Belisztezve, letakarva, 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 centi vastagra. Kiolajozott kuglófformába terítünk egy sort, amit pogácsaszaggatóval kiszaggattunk.
  5. Megszórjuk mákos cukorral, majd ismét egy sor tészta, majd diós cukor jön...stb. Addig, amíg el nem fogy minden.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt, és betesszük a galuskát sülni.
  7. Szépen fel fog jönni. (Én fogpiszkálóval nézem meg, átsült-e!)
  8. Ha elkészült, bármilyen öntetet lehet mellé kínálni, de önmagában is fincsi! Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 122
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
741 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-mákos kelt tészta, aranygaluska mákkal és dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

956
finomliszt 50 dkg
cukor 3 ek
napraforgó olaj 5 ek
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
tejföl 1 dl
1 csipet
tej 3 dl
mák 5 dkg
dió 5 dkg
mazsola 1 marék
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál