r
Nosalty Logó

Mákos-diós aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos-diós aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 958 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3829 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 958 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3829 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkavarjuk a cukrot, meglangyosítjuk. Az élesztőt kevés tejjel, liszttel megfuttatjuk.
  2. Egy tálba tesszük az alapanyagokat, mikor az élesztő felfutott, azt is hozzáöntjük. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg nem ad puffogó hangot. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy ne tapadjon a kezünkhöz. (Olajat a vége felé adagoljuk hozzá.)
  3. Belisztezve, letakarva, 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1-2 centi vastagra. Kiolajozott kuglófformába terítünk egy sort, amit pogácsaszaggatóval kiszaggattunk.
  5. Megszórjuk mákos cukorral, majd ismét egy sor tészta, majd diós cukor jön...stb. Addig, amíg el nem fogy minden.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt, és betesszük a galuskát sülni.
  7. Szépen fel fog jönni. (Én fogpiszkálóval nézem meg, átsült-e!)
  8. Ha elkészült, bármilyen öntetet lehet mellé kínálni, de önmagában is fincsi! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5694
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki maga tudja, milyen édesen szereti. Lehet több mákos, diós cukrot szórni a sorok közé. A dagasztást én úgy szoktam, hogy a jobb kezemmel nem szembe dagasztom a levegőt a tésztába, hanem oldalról befelé, így könnyebb, és jobban fog sikerülni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek